Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DziubaS
@X-Zero
Grasz Thiefem nie?
Mam takie pytanko jaki build twoim zdaniem najlepszy, mam zamiar zrobić sobie Thiefka, oczywiście na Broa?
|
Sina czy dita? xd
Co do sina:
Nie wiem jakie są, ale ja korzystam zawsze z tego samego...
Czyli AP na zasadzie luk=3xlevel dex=2xlevel ( przy czym daję w dex, tylko przy zmianie eq < 1/2 levele przed >, żeby utrzymać maksymalny poziom luk.
SP do 30 levelu - max w L7, max w Dark Sight ( 3 w tego skilla do odblokowania DS xd ), max w Keen Eyes, reszta ( 10? ) w Nimble Body.
Na 2nd job najpierw w claw mastery ( + Critical Throw ) i czasami w haste ( np. co drugi level jeden punkt... tak żeby odpocząć od tych nudnych skilli ;d )... Reszta jak na CP.
Co do dita:
Tak jak na CP.
32 wbiłem xd
@edit:
Zresztą, fragment mojego starego poradnika n.t. Thiefa:
Cytuj:
1st job:
* Nimbie body – podnosi celność i uniki (accuracy i avoidability) [Sin powinien mieć 10, Bandit 18]
* Keen eyes – powiększa zasięg rzutu throwning starsami (wymaga 3 Nimble Body) [Sin max = 8, Bandit nic]
* Disorder – obniża obronę i atak wroga. Wg. mnie skill bez sensu. [Dajemy 3, aby odblokować Dark Sight]
* Dark Sight – Na jakiś czas stajemy się niewidzialni (większość wrogów nie może nas zaatakować) Jednak tracimy szybkość (za wyjątkiem wymasowanego) (wymaga 3 Disorder) [Maksujemy]
* Double Stab / Lucky seven – Pierwszy skill ofensywny, którego będziemy używać. [Maxujemy, ale w zależności czy będziemy sinem (lucky seven) czy ditem (double stab) wybieramy odpowiedni skill]
2nd job – Assasin
* Claw mastery – zwiększa celność, mistrzostwo i ilość gwiazdek w zestawie [max, albo 19.]
* Critical Throw – krytyczny rzut, zwiększa częstotliwość krytycznych ciosów (a raczej odblokowuje je xd) [max = 30]
* Endure – otrzymujemy HP i MP wisząc na drabinie [dajemy tylko 3 = odblokowanie Drain]
* Claw booster – podnosi prędkość rzutów gwiazdkami kosztem HP i MP [max / 19]
* Haste – przyspieszenie [max]
* Drain – odnawia HP z zadanych obrażeń [max]
|
@down:
Nie będzie Ci działało, chyba że użyjesz Hot Spot Shielda ;x