Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 12-11-2008, 20:34   #3425
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
@eerion
Mhm... Bez obrazy, ale chyba sie za bardzo czepiasz. Moze i Otakuma chcial zaszpanowac (a chyba o to ci chodzi), ale to czy sie ktos uwaza za fana (tu: Otaku) czy nie to jego prywatna sprawa. Zreszta, z samej wikipedii:
Otaku (おたく or オタク, Otaku) is a Japanese term used to refer to people with obsessive interests, particularly anime, manga, and video games.
Nie ma tu nic o kulturze japonskiej
Poczytaj trochę dalej, o zainteresowaniu kulturą japońską
Poza tym piszą też na tej wikipedii, że otaku bardzo przypomina geeka lub nerda, a to raczej zbyt trafne nie jest, co nie?
Cytuj:
Nie wymagaj wiec, od kogos zainteresowanego manga i anime (bo o tym jest temat) szczegolowej wiedzy na temat kultury i historii Japonii.
Nie chodzi o to. Ale jak ktoś po moim poście mówi, ze go utwierdziłem, ze jest otaku, a nie tak dawno temu pytał co to hiragana i katakana, no to cóż...
Cytuj:
Od razu widać że bardzo lubisz kogoś zgnębić.
Sporo moich znajomych nie ma z tym problemów, jakoś nie zrzędzą. Ja przyczepiam się, jak jest do czego.

Cytuj:
Co dziwne nie chciałeś żebym ci coś ugotował skoro ciekawi mnie kuchnia.
Wszystkie dania, które można w Polsce upichcić, jadłem. A co gotujesz?

Cytuj:
Powiedziałem tylko że sie interesuje kulturą japońską, czyli że mnie ciekawi a nie że ją całkowicie i dogłębnie znam. To że staram sie poznawać mitologie a raczej niektóre mity japońskie nie znaczy od razu, że z pamięci mogę opowiadać o mitologii japońskiej przez 3dni i 3noce bez przerwy.
Nie żądam definicji, czy referatu. Nie wiem czy widziałeś tamten tekst, w odpowiedzi na magiczne "staram się"

Cytuj:
@eerion

Ja się znam na samurajach !!!11
Cytuje:
Ale przecież samurajowie to postacie wymyślone na potrzeby tych japońskich kreskówek!11
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem