Zobacz pojedynczy post
stary 15-11-2008, 20:39   #10
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

1) Parę słów o sobie (imię, wiek, zainteresowania, postępy w szkole, praca)
Na imię mam Przemek. Żyję na świecie 16 wiosen. Interesuję się przede wszystkim grafiką komputerową, a ostatnio zajmuję się twórczością własną (opowiadania, wierszyki itp). Jak można domyślić się z wieku, chodzę do 1 liceum. Z powodu przejścia do nowej szkoły miałem przerwę w Tibi i na forum, żeby zaaklimatyzować się w nowej placówce i nie ukrywam, że na dobre mi to wyszło (ciężka praca już procentuje - zagwarantowany mam wyjazd do warszawy z olimpiady szkolnej z języka angielskiego).

2) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy, praca na innych stronach internetowych)
Od 2 miesięcy byłem nieaktywny z powodów wymienionych w pkt. 1. Sukcesów wirtualnych sporo, przede wszystkim wielu zadowolonych użytkowników w dziale Potwory, Magia, Przedmioty, Inne oraz Profesje. W wakacje pracowałem jako redaktor naczelny na forum poświęconym tematyce konsoli PlayStation Portable (PSP) - www.psplive.pl. Niestety, efektów nie można zobaczyć, ponieważ strona tamtejsza przechodziła remont, aczkolwiek można zapytać się jednego z adminów (Norbi'ego) o mojej skromnej działalności. Sukcesów materialnych nie mniej niż wirtualnych. Wiele wygranych olimpiad, głównie z języka angielskiego, pasek i nagroda za świadectwo ukończenia gimnazjum to tylko część z wielu innych.

3) Doświadczenie w grze Tibia (poziomy, osiągnięcia itp)
W Tibię zacząłem grać w wieku 13 lat w 2005 roku (od tamtego też czasu udzielam się na forum, moim poprzednim kontem był Flashman). Odchodząc z gimnazjum zostawiłem po sobie dorobek w postaci 69 EK (Viertiz) oraz 60 ED (Vonius), którymi aktualnie nie gram. Aktualnie posiadam 26 maga (Lukisork) oraz 22 paladyna (Voniek). Nie gram dużo, ponieważ nie interesują mnie kolejne cyfry przy poziomie. Większość czasu przeznaczanego na grę poświęcam na rozmowy na kanale gildiowym oraz Help (jestem ex-tutorem, który pomimo straty pozycji na rzecz dwumiesięcznej przerwy udziela się nadal).

4) Dlaczego chcesz zostać supporterem?
Supporter, czyli pomocnik. Użytkownik, który pragnie zostać supporterem powinien posiadać wiedzę na temat Tibi, MMORPG, znać bardzo dobrze angielski, a przede wszystkim pomagać. Pomimo mojej przerwy, znam (skromnie mówiąc) świetnie świat Tibi, a z językiem nie mam problemów (9 lat nauki angielskiego, certyfikat FCE oraz 3 lata niemieckiego robi swoje). Jednakże sama wiedza nie wystarczy. Trzeba ją też umiejętnie przekazać. Wnioskując z moich postów w działach wymienionych w pkt. 2 jeszcze nie znalazłem osoby, do której mój przekaz nie dotarłby jasno i przejrzyście. Wszystkie te osoby otrzymały odpowiedzi na nurtujące je pytania i ułatwiły dalszą przygodę. User należący do supportu powinien 'błyszczeć' też ortografią, stylem oraz interpunkcją. Umiejętności, pomimo tego, że są na wysokim poziomie cały czas szlifuję w klasie, która jakby nie patrzyć ma nachylenie na przedmioty humanistyczne ;>

5) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje i dlaczego?
Będąc szczery, myślę, że nadaję się. Rozumiem, jeżeli nie zostanę przyjęty, bo support'er nie może pozwolić sobie na tak długą przerwę, jak moja. Z drugiej strony, nadal pozostała mi mała cząstka, która codziennie wchodziła na oficjalną stronę Tibi i czytała z zaciekawieniem nowe posty.

6) Czy masz jakieś propozycje i pomysły na rozwój strony? Jeśli tak, to napisz od razu w skrócie jakie.
Mam jeden pomysł dotyczący działów wymienionych w pkt. 2. Przed każdym pisanym postem mogłoby pojawiać się małe okienko odsyłające do tematu przyklejonego, w którym zazwyczaj jest odpowiedź na nurtujące pytanie. Przykładowo - użytkownik zastanawia się czy wybrać Rycerza czy Maga. Chce już kliknąć, żeby założyć nowy temat, ale wyskakuje mu obok pisanej wiadomości okienko informujące go o tym, że taki temat już istnieje/możliwe, że istnieje, więc jeżeli jest zainteresowany, może kliknąć i uniknąć niepotrzebnego spamu.

7) Czym najchętniej zająłbyś się w Supporcie?
Z chęcią podjąłbym próbę opracowywania taktyk na wszystkie potwory. Wielu użytkowników ma problemy z potworami, a takie artykuły ułatwiły by poruszanie się w krainie tibijskiej.

8) Dlaczego mamy wybrać właśnie Ciebie? Przekonaj nas
Nie gram w Tibię od wczoraj, więc świat ten nie jest mi obcy. Angielski to podstawowy język w tej grze, a ten jest u mnie na przyzwoitym poziomie. Świetna organizacja i umiejętności pracy w grupie nie raz doprowadziły zespoły, w których byłem na szczeble najwyższej chwały. Gdybym miał siebie określić w kilku przymiotnikach, myślę, że wyglądałoby to tak:
1. Pomocny
2. Kulturalny
3. Zorganizowany
4. Pracowity
5. Mówiący zwięźle i na temat.
Czy zostanę przyjęty czy nie, będę pomagał nadal użytkownikom tego forum.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania.
Voniek.

Ostatnio edytowany przez Voniek - 18-11-2008 o 18:23.
Voniek jest offline