@Ascaron
Pierwszy problem nie raz się pojawiał na tym forum, próbowałeś szukać?
(poszukaj opcji Don`t Stretch/Shrink Game Window).
A co drugiego problemu, czy zainstalowałeś SP1 na Viste? Może to pomóc. Chociaż nie jestem pewien czy UOSU jest kompatybilne z Vistą. Jeżeli to nie pomoże spróbuj uruchomić w trybie zgodności np. z Win XP. Jeżeli to nie pomoże to nie mam pomysłu.
@Xelius
Sprawdź jak bardzo Ci Tibia obciąża procesor. Jeżeli jest względnie duże obciążenie spróbuj zmniejszyć ilość FPSów np. do 30. A z drugiej strony kto powiedział, że te temperatury są za wysokie, sprawdź w opisie procka i dysku w jakich temperaturach pracują, może się okazać, że to nie jest ich maksymalna temperatura pracy.
@PanRobin
Szybkość transferu nie mówi o jakości łącza. Transfery możesz mieć wysokie, lecz komunikacja z serwerami może odbywać się ze sporym opóźnieniem. Najlepiej sprawdź pingi do serwera, na którym grasz. Jeżeli przekraczają 1000 ms to nie ma się co dziwić, że masz lagi (chyba, że źle odczytałem to, co miałeś na myśli pisząc, że Ci się "Tibia tnie"). Oczywiście przydałoby się jeszcze sprawdzić czy nie masz rzeczywiście jakiegoś syfu na kompie (Ad-aware SE, Hijackthis, skan jakimś porządnym antyvirem i jak umiesz to oczyścić rejestry).
@X-Zero
Może po prostu masz jakąś część uszkodzoną (jak sam piszesz masz sprzęt słaby, co za tym idzie, raczej starszy). Jest możliwość przetestowania niektórych podzespołów w komputerze za pomocą programów.
|