Zobacz pojedynczy post
stary 18-11-2008, 16:13   #8
Fallord
Guest

Domyślny

Cytuj:
Kilka jaśniejszych miejsc i to ma być super??
Przepraszam, mod ten wykorzystuje najnowsze efekty graficzne (rozmycia, bloom, zmiana palety kolorów na żywszą/ładniejszą itp). To nie jest kilka ładniejszych miejsc, po prostu nie da się w większej ilości wykorzystać tego moda (Co dzisiaj popróbuję, bo jakieś tam opcje można pozmieniać), Żebyście widzieli, jakie efekty dodaje do Far Cry ! Crysisa i Obliviona, szkoda tylko, że Tibia korzysta w takim małym stopniu z dobrodziejstw dx9.

Cytuj:
Prawie jak HDR.
IMO tak. Nie wiem czym dokładnie jest HDR, ale z tego co wiem, to też posiada podobne efekty graficzne. To coś z oświetleniem prawda ?

Cytuj:
Równie dobry efekt da regulacja jasności monitora...
Tutaj się mylisz kolego, co z tego, że zwiększysz jasność monitora, jak będziesz miał cały ekran "szary" Ten "mod" dodaje efekt bloom - rozmycia, którego niestety nie osiągniesz przy zwiększeniu jasności monitora :/ PALETY KOLORÓW w grze nie zmienisz zmianą jasności. Więc tutaj trochę mylisz pojęcia, to coś więcej niż tylko "jaśniej" - tam na proste oko nie widać, ale mógłbym zaznaczyć kilka elementów co się zmieniło. Przede wszystkim efekt rozmycia, czyli bloom. Zmiana palety kolorów na żywszą/lepszą/bardziej kolorową. Ogólnie wygląda lepiej, nie widać pixeli a co najważniejsze, mod nie przeszkadza w graniu. Czitem bym tego nie nazwał. O dziwo w tibii udało mi się odpalić tego moda. Przecież to gra 2D, ale pisana pod bibliotekę directx9,

Cytuj:
LOL, lepsza grafika ?..
RLY

Cytuj:
Gdyby chodzilo o grafike musial bys edytowac tibia.spr a nie skorke zmieniac ( zreszta i tak gowno zmienione )
Nie, nie muszę edytować żadnego tibia.spr dla zmiany grafiki, mod przerabia w czasie rzeczywistym i dodaje efekty w które jest wyposażony nasz najnowszy dx9 zainstalowany w komputerze. "Gowno" nie jest zrobione, widać jakiś znawca. WTF ? Jaką skórkę ? ...

EDIT: Macie kolejne skriny:

Przed:
http://i35.tinypic.com/14aacqo.jpg

Po:
http://i34.tinypic.com/o6kw9y.jpg

@UP: Od moich ustawień monitora wara Zresztą, mogę mieć najjaśniej ustawiony monitor z czego :
Ja - będę widział jasno
Reszta - oglądająca skrina, będzie widziała normalnie.

Ostatnio edytowany przez Fallord - 18-11-2008 o 16:15.
  Odpowiedz z Cytatem