Zobacz pojedynczy post
stary 18-11-2008, 22:31   #102
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dj Fara0n Pokaż post
Oczywiscie ze zrozumialem i oczywiscie bym jej NIE pomogl powniewaz, jesli nie jest moim znajomym to zapewne nie wiem gdzie ona mieszka. Nie bede przeciez jechal na np. drugi koniec Polski, bo jakies dziecko zostalo zgwalcone przez pedofila. Uwazam tez ze przyczyna calej tej paniki spowodowanej tym ze ktos z rodziny/znajomych od czasu do czasu lubi sobie zajarac maihuane jest telewizja. To w TV zostal wykreowany stereotyp czlowieka, ktory siegnal po skreta tylko raz, a potem stoczyl sie na dno odurzając sie twardymi narkotykami Teraz prawe kazdy rodzic dowiadujac sie o tym ze jego dziecko zazywa narkotyki okazjonalnie, rozpacza poniewaz widzial w telewizji jak inni przez narkotyki zjebali sobie zycie. Owszem cierpi, ale nie przez to ze jego syn/corka jara skuna, tylko przez swoja nie wiedze, rzeklbym i nawet - ignorancje. Rownie dobrze latorośl moglaby wpasc w alkoholizm, ale ten stereotyp nie jest tak mocno naswietlony jak stereotyp palacza zielska. Poza tym, jesli uwazasz ze przy paleniu trawki jest wieksze ryzyko zepsucia sobie zycia niz podczas picia wodki to musisz poprzec to jakimis argumentami.
Sorry za chaotyczność.
Wydaje mi się, że już mówiłem - toksyny z alkoholu są zdecydowanie szybciej usuwane z organizmu, cały metabolizm alkoholu w organizmie jest szybszy, niż THC. Niewystarczający argument?
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem