Zobacz pojedynczy post
stary 20-11-2008, 23:58   #59
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scobel Pokaż post
Myślę, że gdybyś zjawił się w takim Domu Dziecka i o to zapytał, czy byś nie został poczęstowany czekoladą, jedzeniem i pomimo iż masz pełną, zdrową rodzinę i tak by ci tam ktoś pomógł. A taką czekoladę najprawdopodobniej oddało by ci pierwsze dziecko w tej placówce które byś o ty spytał, poprosił. Nawet jak by to była ostatnia czekolada, to przedzieliło by ja na pół i się podzieliło z uśmiechem na twarzy.
No ja też bym się podzielił. I co z tego ?

Cytuj:
Ale oni nie marzą o quadzie, oni nawet nie marzą o tej czekoladzie.
Dla nich ma to być niespodzianka, takie usłodzenie gorzkości w życiu.
I też bez tego wora 18 kg słodyczy będą żyć dalej, tak jak TY, JA i KAŻDY INNY. Ale w życiu liczą się gesty ... Jedna czekolada w zamian za uśmiech dziecka które nie raz przeszło i uświadczyło w swym krótkim życiu tyle zła co człowiek przez całe życie.
Nie ukrywam, że gdybym dostał od was tego quada, byłbym zaskoczony, więc znowu wychodzi na jedno !

Cytuj:
Ty nie masz quada, bo widocznie rodzice twierdzą iż nie jest ci potrzebny.
Oni też go nie mają, pewnie nawet nie do końca wszystkie wiedzą co to jest.
Im słodycze też nie są potrzebne. Najpierw nakupujmy im łakoci, a potem wydajmy kolejne pieniądze na dentystów i pasty do zębów, no jasne, jeszcze czego !
Cytuj:
Gdyby nie bezinteresowna pomoc ludzi to nie miały by dachu nad głową, śniadania, obiadu, kolacji. Połowa z nich mogła by już nie żyć, a kolejna część mogła by kraść itp itd ...
No, i gdyby nie ta bezinteresowna pomoc tych ludzi - nie byłoby tej dyskusji, która wielu denerwuje. Nie ma dzieci - nie ma problemu. Kill !

Cytuj:
Czy ja proszę cię byś zrezygnował z neta, komórki i kasę to wpłacił na konto domu dziecka ??
Nie.
Cytuj:
Uczepiłeś się tego Quada, ale jak możesz jedno porównać z drugim ??
Jak widać mogę. Chociaż quada nie zjem.

Cytuj:
Nie ma rodziców nie ma miłości ...
Nie ma quada, nie ma cukierków i koło się zamyka.

Cytuj:
No może i masz tak traumatyczne przeżycia i wtedy też należało by się zastanowić dlaczego w takim razie nadal mieszkasz z rodziną która tyle ci ich przysporzyła.
A może to nie rodzina, tylko otoczenie, rówieśnicy ?
Cytuj:
Quad to jest coś z czego byś korzystał w formie rozrywki, szpanerstwa na osiedlu.
Haha, Zenek, ja mam milky-waya, a ty nie, cry me a river !
Cytuj:
A one zjedzą tą darmową czekoladkę i tyle, zaspokoi to ich brzuszki na jakiś czas. Co dzień dostają też owoce i ciepły posiłek.
Mają owoce i ciepły posiłek - po co jeść niezdrowe słodycze ? Utyją, zniszczą sobie zęby. Same minusy.
Cytuj:
I jakoś nie widać byś ty miał tak źle jak i oni mają.
Nie afiszuję się z tym
Cytuj:
Bo np 1 komputer i to taki z czasów Quake 3 mają na 10 osób.
Komputer nie jest niezbędny do życia.
Cytuj:
Ubrania to mają takie jakie im ktoś ofiaruje lub kup - wpływu co to będzie to raczej nie mają.
Ja też mam takie ubrania, jakie mi ktoś kupi. Ktoś = mama.

Cytuj:
Mają śniadanie, drugie śniadanie do szkoły, obiad, podwieczorek i kolację.
Ja też.
Cytuj:
Nie mogą iść do lodówki i jak tam czegoś nie ma pójść do rodziców i poprosić o $$ na coś i pójść po to do sklepu.
Dbamy o ich linię.

Cytuj:
To może mi ci damy quada jak ty im odnowisz pracownie internetową w sprzęt ... ale taki dla każdego z nich ...
Przecież tak kwiczycie o bezinteresowną pomoc - daj quada za nic. Nie ? Okrutnik.

Cytuj:
I ludzie biorą udział w takich akcjach bo to nic nie kosztuje, nasz szarych ludzi.
A niech biorą, nigdzie nikomu nie zabroniłem.
Cytuj:
A twój quad ktoś musiał by zasponsorować, znajdź sponsora niech zrobi taką akcję to ja osobiście sam wypełnie taką tabelkę i się przyłącze do tego byś miał tego quada.
A czekoladek nikt nie sponsoruje ?
Cytuj:
Ale ciekawi mi czy ktoś ci pomoże, baaa czy ktoś uzna że warto jest ci pomóc i zasponsorować tego quada. Bo przecie quad jest super hiper pro ... Ale tylko dla ciebie ...
Dlaczego tylko dla mnie ?

Cytuj:
I policz ile dzieci można uszczęśliwić dając im czekoladki kupione za cenę takiego quada ...
No nie wiem, można za cenę quada kupić jedną bardzo drogą bombonierkę i uszczęśliwić jednego wybrańca, więc:
Cytuj:
Więc jest to akcja masowa a nie jednostkowa ...
Nie prawda (-;

Cytuj:
No oki ale im chcę ktoś dać te słodycze, i stąd ta akcja. A tobie nikt nie chce dać, pomóc w dostaniu tego Quada.
Więc nie żal się do nas że jesteś nie kochany, że twe życie usłane jest osobistymi traumami. Od tego są specjaliści, bardziej odpowiedni ludzie niż my.
Czuję się gorszy od tych dzieci.

Cytuj:
No i oni nie liczą że ktoś im coś da za darmo, życie je tego nauczyło.
To niech oddadzą kasę za czekoladki !
Cytuj:
Poprostu jak coś dostaną to się z tego cieszą, nie oczekując tego wcześniej.
Ja też nie oczekiwałem wielu rzeczy i się z nich cieszyłem !
Cytuj:
Bo przecie nie można im powiedzieć iż bierze się udział w takiej akcji i że MOŻE coś wygramy. Bo to by mogło być dla nich za ciężkie, jak by się nie udało ... A tak mówi im się jak osiągnie się już dany cel ... I dzieli się nowiną, radością.
Zenuś, złe wieści. Musisz oddać czekoladki...
Jak on to przeżyje

Cytuj:
W tym roku wymieniają u nich dach, przywieziono masę sprzętu i materiałów do tego celu.
Chodź prosiło się i mówiło tym dzieciakom by nie nosili tego to nawet 2 i 3 latki brały po dachówce same z siebie i na 4 piętro biegały z tym wszystkim.
No bo w końcu to ich, zależy im na tym, żeby jak najszybciej mieć nowy dach, co w tym dziwnego ? Gdyby mi remontowano pokój i wszyscy mówiliby - daj sobie spokój, nie pomagaj, to i tak bym pomagał, bo chciałbym, żeby jak najszybciej został oddany do użytku.
Cytuj:
I co ich to powinno obchodzić czy im cieknie na głowę czy nie ... przecie to nie ich problem, mają od tego masę ludzi i opiekunów. Ale one poprsotu cieszyły się z faktu iż ktoś im pomaga ktoś robi coś dla nich i nie oczekuje niczego w zamian od nich.
Jak to nie oczekuje niczego w zamian, dorosną, będą płaciły podatki, to się zwróci.