Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scobel
Myślę, że gdybyś zjawił się w takim Domu Dziecka i o to zapytał, czy byś nie został poczęstowany czekoladą, jedzeniem i pomimo iż masz pełną, zdrową rodzinę i tak by ci tam ktoś pomógł. A taką czekoladę najprawdopodobniej oddało by ci pierwsze dziecko w tej placówce które byś o ty spytał, poprosił. Nawet jak by to była ostatnia czekolada, to przedzieliło by ja na pół i się podzieliło z uśmiechem na twarzy.
|
No ja też bym się podzielił. I co z tego ?
Cytuj:
Ale oni nie marzą o quadzie, oni nawet nie marzą o tej czekoladzie.
Dla nich ma to być niespodzianka, takie usłodzenie gorzkości w życiu.
I też bez tego wora 18 kg słodyczy będą żyć dalej, tak jak TY, JA i KAŻDY INNY. Ale w życiu liczą się gesty ... Jedna czekolada w zamian za uśmiech dziecka które nie raz przeszło i uświadczyło w swym krótkim życiu tyle zła co człowiek przez całe życie.
|
Nie ukrywam, że gdybym dostał od was tego quada, byłbym zaskoczony, więc znowu wychodzi na jedno !
Cytuj:
Ty nie masz quada, bo widocznie rodzice twierdzą iż nie jest ci potrzebny.
Oni też go nie mają, pewnie nawet nie do końca wszystkie wiedzą co to jest.
|
Im słodycze też nie są potrzebne. Najpierw nakupujmy im łakoci, a potem wydajmy kolejne pieniądze na dentystów i pasty do zębów, no jasne, jeszcze czego !
Cytuj:
Gdyby nie bezinteresowna pomoc ludzi to nie miały by dachu nad głową, śniadania, obiadu, kolacji. Połowa z nich mogła by już nie żyć, a kolejna część mogła by kraść itp itd ...
|
No, i gdyby nie ta bezinteresowna pomoc tych ludzi - nie byłoby tej dyskusji, która wielu denerwuje. Nie ma dzieci - nie ma problemu. Kill !
Cytuj:
Czy ja proszę cię byś zrezygnował z neta, komórki i kasę to wpłacił na konto domu dziecka ??
|
Nie.
Cytuj:
Uczepiłeś się tego Quada, ale jak możesz jedno porównać z drugim ??
|
Jak widać mogę. Chociaż quada nie zjem.
Cytuj:
Nie ma rodziców nie ma miłości ...
|
Nie ma quada, nie ma cukierków i koło się zamyka.
Cytuj:
No może i masz tak traumatyczne przeżycia i wtedy też należało by się zastanowić dlaczego w takim razie nadal mieszkasz z rodziną która tyle ci ich przysporzyła.
|
A może to nie rodzina, tylko otoczenie, rówieśnicy ?
Cytuj:
Quad to jest coś z czego byś korzystał w formie rozrywki, szpanerstwa na osiedlu.
|
Haha, Zenek, ja mam milky-waya, a ty nie, cry me a river !
Cytuj:
A one zjedzą tą darmową czekoladkę i tyle, zaspokoi to ich brzuszki na jakiś czas. Co dzień dostają też owoce i ciepły posiłek.
|
Mają owoce i ciepły posiłek - po co jeść niezdrowe słodycze ? Utyją, zniszczą sobie zęby. Same minusy.
Cytuj:
I jakoś nie widać byś ty miał tak źle jak i oni mają.
|
Nie afiszuję się z tym
Cytuj:
Bo np 1 komputer i to taki z czasów Quake 3 mają na 10 osób.
|
Komputer nie jest niezbędny do życia.
Cytuj:
Ubrania to mają takie jakie im ktoś ofiaruje lub kup - wpływu co to będzie to raczej nie mają.
|
Ja też mam takie ubrania, jakie mi ktoś kupi. Ktoś = mama.
Cytuj:
Mają śniadanie, drugie śniadanie do szkoły, obiad, podwieczorek i kolację.
|
Ja też.
Cytuj:
Nie mogą iść do lodówki i jak tam czegoś nie ma pójść do rodziców i poprosić o $$ na coś i pójść po to do sklepu.
|
Dbamy o ich linię.
Cytuj:
To może mi ci damy quada jak ty im odnowisz pracownie internetową w sprzęt ... ale taki dla każdego z nich ...
|
Przecież tak kwiczycie o bezinteresowną pomoc - daj quada za nic. Nie ? Okrutnik.
Cytuj:
I ludzie biorą udział w takich akcjach bo to nic nie kosztuje, nasz szarych ludzi.
|
A niech biorą, nigdzie nikomu nie zabroniłem.
Cytuj:
A twój quad ktoś musiał by zasponsorować, znajdź sponsora niech zrobi taką akcję to ja osobiście sam wypełnie taką tabelkę i się przyłącze do tego byś miał tego quada.
|
A czekoladek nikt nie sponsoruje ?
Cytuj:
Ale ciekawi mi czy ktoś ci pomoże, baaa czy ktoś uzna że warto jest ci pomóc i zasponsorować tego quada. Bo przecie quad jest super hiper pro ... Ale tylko dla ciebie ...
|
Dlaczego tylko dla mnie ?
Cytuj:
I policz ile dzieci można uszczęśliwić dając im czekoladki kupione za cenę takiego quada ...
|
No nie wiem, można za cenę quada kupić jedną bardzo drogą bombonierkę i uszczęśliwić jednego wybrańca, więc:
Cytuj:
Więc jest to akcja masowa a nie jednostkowa ...
|
Nie prawda (-;
Cytuj:
No oki ale im chcę ktoś dać te słodycze, i stąd ta akcja. A tobie nikt nie chce dać, pomóc w dostaniu tego Quada.
Więc nie żal się do nas że jesteś nie kochany, że twe życie usłane jest osobistymi traumami. Od tego są specjaliści, bardziej odpowiedni ludzie niż my.
|
Czuję się gorszy od tych dzieci.
Cytuj:
No i oni nie liczą że ktoś im coś da za darmo, życie je tego nauczyło.
|
To niech oddadzą kasę za czekoladki !
Cytuj:
Poprostu jak coś dostaną to się z tego cieszą, nie oczekując tego wcześniej.
|
Ja też nie oczekiwałem wielu rzeczy i się z nich cieszyłem !
Cytuj:
Bo przecie nie można im powiedzieć iż bierze się udział w takiej akcji i że MOŻE coś wygramy. Bo to by mogło być dla nich za ciężkie, jak by się nie udało ... A tak mówi im się jak osiągnie się już dany cel ... I dzieli się nowiną, radością.
|
Zenuś, złe wieści. Musisz oddać czekoladki...
Jak on to przeżyje
Cytuj:
W tym roku wymieniają u nich dach, przywieziono masę sprzętu i materiałów do tego celu.
Chodź prosiło się i mówiło tym dzieciakom by nie nosili tego to nawet 2 i 3 latki brały po dachówce same z siebie i na 4 piętro biegały z tym wszystkim.
|
No bo w końcu to ich, zależy im na tym, żeby jak najszybciej mieć nowy dach, co w tym dziwnego ? Gdyby mi remontowano pokój i wszyscy mówiliby - daj sobie spokój, nie pomagaj, to i tak bym pomagał, bo chciałbym, żeby jak najszybciej został oddany do użytku.
Cytuj:
I co ich to powinno obchodzić czy im cieknie na głowę czy nie ... przecie to nie ich problem, mają od tego masę ludzi i opiekunów. Ale one poprsotu cieszyły się z faktu iż ktoś im pomaga ktoś robi coś dla nich i nie oczekuje niczego w zamian od nich.
|
Jak to nie oczekuje niczego w zamian, dorosną, będą płaciły podatki, to się zwróci.