Zobacz pojedynczy post
stary 21-11-2008, 00:00   #60
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Cytuj:
@Drunk
Nie kontrowersyjnie, a dziecinnie. Mała różnica.
Owszem, ale wywołało kontrowersje.
Ale tak czy siak zabawne.

Cytuj:
Ale skoro oni mogą dostać czekoladki, to ja chcę quada.
Yoh, ja cię rozumiem. Załatwiasz jakąś firmę która zgodzi się sfinansować ci tego "kłada" za ileśtam kliknięć przez neta i maili to ja na ciebie kliknę. Nie ma sprawy. Ale z jakiej racji miałbym sam ci go finansować? Co to my, karitas?

Wiecie jak to jest, w sumie wszelkie takie akcje rzadko kierowane są empatią, raczej czystą chęcią zysku i szansą na dobrą reklamę, tudzież pokazanie się w dobrym świetle samarytanina. A kiedy nawet jest to odruch empatii to jest to dla mnie jakby śmiechu warte. Life is brutal itd, nie interesują mnie ci którym wiedzie się gorzej. Taki los, co na to poradzę, że ich rodzice nie kochali... Zasadniczo dla ogółu lepiej by było gdyby te dzieciaki wymarły, bo nie pomagają nam iść naprzód. No co? Brzmi nieludzko i bezdusznie? Wielu ludzi umiera lub wiedzie przykre żywota, tak było zawsze, i do czasu aż nie "wyewoluujemy" jako rasa na wyższy poziom (dla tibiomanów, patrz: "You advanced") tak aby być w stanie załatwić sobie wszystko to zawsze będą ci mniej szczęśliwi. Za 20 lat może się okazać, że z powodu braku ropy masz prąd w chacie 1h dziennie, a przez brak tlenu musisz kupować sprężony w butlach... Więc martw się o swoją dupę. Dzieci umierają cały czas. Będą nowe i też będą umierać aż się coś znacznie nie zmieni. A nic się nie zmieni puki zamiast się rozwijać będziemy się starali dogodzić wszystkim jak komuna. Survival of the fittest, jeżeli pozwolą szanowni koledzy na parafrazę. Masz pecha, umierasz... nie mamy kontroli nad losem i ta sytuacja się nie zmieni aż takowej nie zdobędziemy.
Jest tylko jedna rzecz która mnie zachęca do klikania itd. Bo coś za "nic". Nic nie tracę, a ktoś zyskuje. Może następnym razem ja będę wśród tych co będą mogli zyskać a ten drugi dla mnie kliknie.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 21-11-2008 o 00:03.
Quezacoatl jest offline