Zobacz pojedynczy post
stary 24-11-2008, 18:46   #159
Pirate Cutthroats
Użytkownik Forum

Pirate Cutthroats's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Stan: Niegrający
Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Urban52 Pokaż post
Podstawowy to ja umiem, ale z tej wypowiedzi zrozumiałem, że Pirate Cutthroats chce żeby wprowadzono zaawansowany
Nie. Chcę by gra nie opierała się na tekstach typu: "buy", "sell", "hi", "bye", "mission", "quest", "items" tylko na czymś więcej. Można by wprowadzić utrudnienia w stylu wymuszenia napisania całego zdania w celu jakimśtam
Np. zamiast hi>sell 2 rat>yes>bye było. Hi XXX (dajmy na to Hi Bronek), I want to sell 2 rats. Do you want to buy them? NPC coś tam sobie odpowiada, że tak, wtedy my "here you are", on ( i my) thanks albo thank you, daje nam cash, a my się żegnamy standardowym (niech już będzie) bye.

Druga sytuacja. Idziemy do NPC (dajmy na to Krasnolud Grymly) i chcemy się dowiedzieć czy ma jakąś misję dla nas? Więc zamiast: hi>mission>yes>yes>yes......>yes>bye - piszemy Hi Krasnolud Grymly>Do you got a mission for me? NPC cośtam gada. Teraz kwestia gracza. I want to try execute this mission. Tell me more about it. I tak dalej i tak dalej.

Wiem, że ubogi silnik tej gry nie udźwignąłby pewnie (hehe) tylu informacji i rozpoznawania zwrotów ze strony graczy, ale jestem niemal pewny, że to podniosłoby poziom tej gry i poprawiło (prawie upadły już) klimat.

Uważam, że zdania, których użyłem nie są zaawansowane i człowiek w wieku dojrzewania łyknął by je szybko. A i wiedzy miałby więcej
Coconut Almighty [20]: this game is for young old and prehistoricals
Pirate Cutthroats jest offline   Odpowiedz z Cytatem