Zobacz pojedynczy post
stary 24-11-2008, 21:00   #165
Pirate Cutthroats
Użytkownik Forum

Pirate Cutthroats's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006

Stan: Niegrający
Świat: Real life
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filet Pokaż post
1. Po chwili zaczęli by wszyscy narzekać, że się nic nie zmienia itp.
2. Się zgodzić muszę
3. Co do questów. Nikt nam naprawdę nie karze czytać tych spoili. To już zależy od nas czy idziemy na łatwiznę, czy próbujemy zachować jakikolwiek klimat RPG. Zresztą kiedyś questy też trudne nie były.
5. Harmonia - 1019, Nerana - 1011, Menera - 1012, Luminera - 1015, Pacera - 1000, Astera - 1015, Calmera - 1005, Candia - 1031, Celesta - 1001

Takie przykłady, nie wiem czy są inne serwery, na których grało ponad 1k osób. Mogło by być więcej ale w Tibie nie gra aż tyle osób.
AD1
Właśnie z mojego punktu widzenia wynika, że nie. Ten serwer powstałby po to by grali na nim fani starszej wersji gry (jak ja), którym do szczęścia nic więcej nie jest potrzebne prócz tego, co oferował update 7.5. Jedynym mankamentem mogły być wciąż te same tereny i zaliczone wszystkie questy. To akurat można by dodać, ale nic więcej bo wtedy na nowo tworzyłaby się Tibia 7.5+
AD3
By stworzyć odpowiedni klimat moim zdaniem questy powinny być na tyle trudne, by myśleć jak je wykonać przez długi czas. By motywowały do kolejnego odpalenia Tibii. Nawet tak trudne by zastanawiać się nad nimi także podczas niegrania w Tibię. Questy łatwe też powinny występować, ale chociaż w takiej formie jak napisałem kilka postów wyżej.
AD5
Faktycznie, racja. Są serwery, na których liczba graczy była większa niż 1000. Albo jest to moje niedopatrzenie, albo już tak dawno nie wchodziłem w statystyki poszczególnych serwerów. Ale zauważ, że teraz największa liczba graczy na serwerach non-pvp to ok 955. Na tych właśnie serwerach liczba graczy kiedyś pewnego dnia wynosiła 1000+. Teraz nie da się jej przekroczyć, z racji kolejek (ogromnych), występującymi dniami i nocami. Co z tego wynika. Być może w czasie pobicia rekordu graczy w danym momencie na danym serwerze, programiści aktywowali nowe cuda, które w tym pomóc miały za zadanie.
Coconut Almighty [20]: this game is for young old and prehistoricals
Pirate Cutthroats jest offline   Odpowiedz z Cytatem