Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szpec
Moje (i nie tylko) spostrzezenia:
Pokoj toma moze miec duzy zwiazek z questem. Istnieje do niego key 4602. Na jakims forum slyszalem ze ktos dostal klucz od GM (!), wszedl i Spike Sword znajdowal sie w szafie.. Ile w tym prawdy, wie tylko ten co to pisał.
Duzo tez kontrowersji wzbudza dzwignia pod wiadrem. Podobno otwiera ona kraty obok.
Pokoj toma wynajmowal ktos, kto ukradl Spika i udal sie na maina (z tego co wiem).
Minotaur Mage NIE ma podobno zwiazku z SSQ.
Dead Wolf z respawnu Spearmana MOZE byc konieczny do questa.
Dwa punkty znikajace SS podobno sa gdzies zakodowane w ksiazkach, i mozna znalesc gdzies logiczny argument, dla ktorego nalezy na nich stanac. Znikanie SS oznajmia nam ze cos zrobilismy ZLE. Gdy staniemy na tych punktach w innej kolejnosci, w innym momencie, prawdopodobnie spowoduje to cos innego. Trzeba stanac w odpowiedniej kolejnosci _w_odpowiednim_momencie_ Wiadomo, ze SS znika z wyspy po to, abysmy nie musieli po niego isc. Jak staniemy wedlug sposobu ogolnie znanego na 2 polach, to SS zostaje zniszczony(!) az do SaveServera.
Z tego co wiem, to Magic Light Wand jest potrzebny do questu z MinoMage. (niemieckie forum)
Duzy wplyw moze miec tez Dead Snake, jak wiadomo noszenie dead snake jest to jakis rytuał (ma go w loocie Mino Mage, oraz AS). Nie wiadomo jednak kiedy należy go i gdzie zrobić.
Podobno pod firefieldem, oraz stonem w minohell znajduje sie klucz otwierajacy pokoj minomaga. Jednak nie wiadomo jak go zdobyc.
Rozmowy z NPC nic mi nie pomogly. Wazny musi byc jednak Dallheim (początek wszystkiego wg. mitologii nordyckiej).
Wazne jest ze nic w tym quescie nie bierze się znikąd.
|
Padłem. Człowieku, z choinki się urwałeś? Skąd niby Tom ma mieć (nie spikesworda) SoFa -.-? Spróbuj stanąć na polach od znikania (prawdopodobnie teleportowania) sofa w odwrotnej kolejności. Zdziwisz się zapewne co się stanie... Jedno Wielkie NIC! Poza tym Dallheim to przestawienie słowa Heimdall - strażnika Bifrostu (taki seksi tęczowy most). I to jest oczywiste, że chodzi tu o tego Heimdalla, ponieważ Dallheim także stoi na moście :x.
@down
Ale ja nie twierdziłem, że coś jest zamknięte lub otwarte :3. Jeśli chodzi o pokój Toma, to nie twierdzę, że był otwarty :O.
@edit
A no tak

. Przepraszam ale zaniki pamięci to jeden z moich problemów xD