Zobacz pojedynczy post
stary 26-11-2008, 20:01   #61
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
A powiedz mi, ilu ludzi korzystających z internetu straciło rodzinę w drugiej WŚ? Ci, dla których ta rodzina się liczyła (= pamiętają tych członków rodziny) są starzy i raczej nie siedzą na forach o Tibii, a ci, którzy mają 15 lat nigdy nie poznali swojego pradziadka, który zginął na wojnie.

Mój dziadek umarł potrącony przez tramwaj a nie gorszy mnie widok tramwaju. Jestem dziwny?
Trochę trudno wytłumaczyć o co mi chodzi.

Ale nie chodzi tu tylko o net. Gdyby nagle w każdym medium i każdym sposobem żartowano by sobie z takiego np: Hitlera to stanowiło by to problem. Fora o tibii akurat nie mają tu nic wspólnego. Jesli wszędzie zakazano takich obrazków to używanie ich w avkach również powinno być i jest karane. Może nie żyje zbyt wielu ludzi których rodzina zmarła w 2 WŚ co nie znaczy, że takich nie ma. Ba sam fakt, że ktoś z rodziny zginął w 2 WŚ (nie ważne czy to pradziadek, wujek, ciocia, babcia) itp może negatywnie nastawić kolejne pokolenia do osób za nią odpowiedzialnych.

Co do tramwaju - nie jesteś dziwny. Ale na przykład ktoś stracił rodzinę w wypadku. Akurat z nimi nie pojechał, a zgineła tam cała jego najbliższa rodzina. Myślę, że takie coś może spowodować zmiany w psychice a nawet strach przed jazdą autem.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.