Zobacz pojedynczy post
stary 26-11-2008, 20:26   #66
Gustek
Użytkownik Forum

Gustek's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
Gustek ma numer GG 1104284
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
A powiedz mi, ilu ludzi korzystających z internetu straciło rodzinę w drugiej WŚ? Ci, dla których ta rodzina się liczyła (= pamiętają tych członków rodziny) są starzy i raczej nie siedzą na forach o Tibii, a ci, którzy mają 15 lat nigdy nie poznali swojego pradziadka, który zginął na wojnie.
Tym tekstem mnie zabiłeś po prostu. Czy tak ciężko Ci zrozumieć, że to był tylko przykład? Dobra skoro chcesz to wytłumaczę Ci to drastyczniej.

Jak byś się czuł gdyby ktoś z Twojej rodziny (szczerze nikomu tego nie życzę) albo Ty sam był gwałcony przez pedofila, a potem w internecie zobaczyłbyś rzeczy typu pedobear? Myślę, że nie wywoływałoby to u Ciebie miłych odczuć. Wiesz za to co by wywołało? Smutek na pewno, ból też. Kto wie czy nie płacz lub przerażenie, a u osób słabych psychicznie myśli samobójcze? A co by było jakbyś widywał to codziennie na swoim "ulubionym" forum? Myślę, że opuściłbyś je raz na zawsze.
Przemyśl to co napisałem powyżej bo to może się niestety przydarzyć każdemu i nikt nie chciałby tego wspominać.

Ostatnio edytowany przez Gustek - 26-11-2008 o 20:29.
Gustek jest offline   Odpowiedz z Cytatem