Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
A powiedz mi, ilu ludzi korzystających z internetu straciło rodzinę w drugiej WŚ? Ci, dla których ta rodzina się liczyła (= pamiętają tych członków rodziny) są starzy i raczej nie siedzą na forach o Tibii, a ci, którzy mają 15 lat nigdy nie poznali swojego pradziadka, który zginął na wojnie.
|
Tym tekstem mnie zabiłeś po prostu. Czy tak ciężko Ci zrozumieć, że to był tylko przykład? Dobra skoro chcesz to wytłumaczę Ci to drastyczniej.
Jak byś się czuł gdyby ktoś z Twojej rodziny (szczerze nikomu tego nie życzę) albo Ty sam był gwałcony przez pedofila, a potem w internecie zobaczyłbyś rzeczy typu pedobear? Myślę, że nie wywoływałoby to u Ciebie miłych odczuć. Wiesz za to co by wywołało? Smutek na pewno, ból też. Kto wie czy nie płacz lub przerażenie, a u osób słabych psychicznie myśli samobójcze? A co by było jakbyś widywał to codziennie na swoim "ulubionym" forum? Myślę, że opuściłbyś je raz na zawsze.
Przemyśl to co napisałem powyżej bo to może się niestety przydarzyć każdemu i nikt nie chciałby tego wspominać.