Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 26-11-2008, 20:56   #3849
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

O ja was, 2 strony a mnie z 6h tylko nie było.

Cytuj:
Właśnie sęk w tym, że ja mangi nie czytam nic a nic. Co innego jednak Quezacoatl, który chyba w każdym poście jedzie po anime chwaląc przy tym mangę.
Nie zawsze jadę po anime, tylko staram się nie stwarzać błędnych pozorów, że anime>manga. Bo to nie prawda.

Cytuj:
@Topic:
Quezacoatl, wspomóz biednego człowieka !
Shonen mówisz... Niegdy nie twierdziłem, że jestem oczytany. Zależy czego szukasz, dodatki ecchi? Fantasy genre? Sci-fi? Mechy? Bo shonen sam w sobie to szeroka kategoria. Też bym Berserka polecił, jeżeli fantasy genre. Jeżeli teraźniejszość to może był coś wybielaczopodobne, tylko mniej fillerów. Poleciłbym Mx0, ale niestety autor zakończył tą całkiem dobrą mangę przedwcześnie przez brak popularności... >.> Shonen z charemem? Negima. Shonen z piratami? One piece. Shonen z magią? Fairy Tale. W sumie jest tego dużo, a ja jadę po popularnych tytułach, ale trzeba mi wybaczyć, nie jestem tu maniakiem tak jak niektórzy.

Tak ogólnie to bym dał jeszcze kilka:
The Legend of Maian (fantasy)
No Bra (comedy-ecchi)
P.K (martial arts)
Soul Eater (supernatural)
Bleachaki i Naruciaki plus One piece wszelakie, czyli to co najpopularniejsze.
Katekyo Hitman Reborn (action)
Kimi no Iru Machi (Drama-romance)
FMA (duh!)
Hunter X Hunter (dla dzieci, jak chcesz )
Kekkaishi (supernatural)
Eyeshield 21 (comedy-sport)
D.Gray-Man (comedyxhorror)
Air Gear
...

Cytuj:
Que ma rację jadąc po anime. Rzadko manga wypada gorzej niż anime. Taki FMA niby świetne anime, a w porównaniu z mangą wypada dość marnie.
Value="Untrue" <- Que ma racje -> Value="Ture"
....................\............................/
.....................Que zawsze ma racje.