Historys Stongest Disciple Kenichi ( 300 chapterów ) , najlepsza i najdłuższa managa z którą się dotąd spotkałem , w dodatku chyba jedyna którą czytam tak szybko co w 3 dni doczłapałem się do 230 epa , nigdy się tak jeszcze nie brechtałem z mangi , jej głownym watkiem jest otóż walka , ale śmieszne wątki/akcje są poprostu wszędzie. Kreska jest idealna jak na moje gusta i oczywiście dlatego trafia ta manga na miejsce 1 dla mnie jeśli chodzi o mangi ( Happy World 2gi ). Jest to jeszcze seria nie dokończona i wciąż wychodzą nowe chaptery ( tylko niewiem czy nowe jako "dopiero przetłumaczone na ang czy dopiero co wychodzą nowe wogole ). Ta manga ma dośc sporo ludzi/spółek które je tłumaczyły dlatego w puźniejszych chapterach mogą wystapic blank-speech-bubbles ew jakieś fantazje tłumaczącego oO.
Ta manga od 2007 roku posiada własne anime ( 50 odcinków ) , jak narazie jeszcze nie oglądałem ale jak znajde jakiegoś torrenta/source to na pewno obejrze.
Jakby niebyło ta seria posiada dośc ciekawe postacie żenskie - renka / miu / shigure / freya / kisara / castor / honoka.
Jakbym miał układac wg tego jak mi się podobają postacie to :
Shugure ; Miu ; Renka ; Kisara ; Castor ; Honoka ; Freya
Czemu tylko wymieniam żenskie postacie? No bo wkońcu oto chodzi w wiekszości mangu/anime co nie... ^^
Ale z Masterów to najbardziej lubie Ma Kensei. Czemu? A bo to taki ecchi-staruszek , poprostu więcej takich postaci by się przydało.
Ogolnie to tej mangi pasuje sformuowanie "Od 0 do milionera".
Atm ogladam Seto no Hanayome ( tak wciąż ) oglądam se powoli , bo torrentem powoli mi się sciągają inne serie ( 35kb/s - taki se ustawiłem max download poniewarz w tym samym czasie gram przez neta i mam 0 lags , ja sie ciesze bo gram + mi się ściąga ). Co do Seto no Hanayome to komedia jak ich mało , nic w stylu school days ( którego nie oglądałem ) gdzie nic się nie dzieje przez długi czas aż dochodzi się do płenty , tutaj poprostu co odcinek to tyle akcji i rozrywki że zapominasz o tych co były wcześniej i na końcu masz takie odczucie że każdy nastepny odc jest śmieszniejszy od nastepnego oraz posiada więcej humoru i "humorowych" akcji. Głowna postac to popularny typ pechowco-szczęściarzo-pechowca , zawsze gdy takich dostrzegam to w głębi mam nadzieje że się wyżali i ucieknie od kłopotów i szcześcia wyjeżdzając do innego państwa pozostawiając rodzinę i znajomych oraz ( tutaj ) San-chan zakłopotaną i płaczącą która przelewa swoje nie zadowolenie na innych aż wkońcu wszyscy stają się smutni i rozumieją jaki był głowny bohater wartościowy... na moje nieszczęscie nigdy się tak nie dzieje... Rune już mnie zaczyna wnerwiac z tym swoim śmiechem i charakterem... ( niech zginie w next ep plx ). Ale ogolnie miła , zabawna i dobra seria którą obejrze spokojnie powoli z uśmiechem.
Rosario Vampire czy jak to tam się nazywa wogole nie bede tykac jak mam miec do czynienia z efektem nietoperka... wogole jak oni mogli tak ocenzurowac... kto śmiał!? bez komenta to pozostawie bo to nawet moge porownac do ogladania anime z napisami polskimi nałożonymi na angielskie co wygląda ogolnie... źle , kto tak ogląda to poprostu 2 razy traci , miłe do oka to to nie jest... porównywalne to także jest do dubbingu ( na szczęście nigdy nie miałem okazji oglądac nic z dubbingiem bo 102% pewien że to niewypały są genialnie... ).
Zmieniając temat "
click " mam nadzieje że to tylko żart bo po dziś dzień chyba tylko dzieci do 11 roku życia mogą to ogladac , jak przerzucą to na rodzaj anime~oO to spodziewam się że ogół wyśmieje to i zignoruje... niewyobrażam sobie tego jako anime ... nawet niechce ... niee... im dłużej to pisze coraz bardziej chce mi się wyobrazic anime z tego ale NIE.Stop. NExt TOPiC.
Ciagle daje sobie rade z nieoglądaniem Soul Eatera , jestem spokojny i doczekam się dnia w którym wyjdzie cały a wtedy ja wkrocze i od początku ( tak zaczne od nowa why not ) do końca obejrze cały w 1 dzień , pewnie to bedzie gdzieś w wakacje wiec jeden cały dzień na to znaleśc to np. Czemu tak? Bo to jak narazie najlepsze anime z jakim się spotkałem i coś czuje że zdania jeszcze przez długo nie zmienie.
A tutaj :
jedno z najlepszych obrazków jakie posiadam na komputerze , różni się od innych i to bardzo gdyż niema żadnych zbędnych elementów , jest "
heartwarming" i fakt że lubie anime girls z red hair color też na to wpływa. Ten obrazek poprostu mnie zmusza żeby częściej odwiedzac /c/ , i tak zrobie , NAO