Zobacz pojedynczy post
stary 03-12-2008, 12:35   #2497
Wiecznyodpoczynek
Użytkownik Forum

Wiecznyodpoczynek's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2008
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rosi Thern
Profesja: Elite Knight
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 160
Skille: 90+/90+
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SirAravras Pokaż post
Wieczny,mówiłeś żeby zbierać info na temet tego co się mówi,ale większośc z tych informacji jest tylko pożywką dla ludzi bo prawde znają ci co są na "górze",zwykli ludzie na nic nie mają wpływu bo media mogą zrobic z nimi co chcą,to w mediach jest siła a nie wszytsko w atomicach i wojsku, to właśnie chyba jest XXI wiek.

lol chyba nie porównujesz "ostrzelania" kaczora do zamachu na Arcyksięcia Ferdynanda?

A co do Rosji to wg.mnie zaczyna być silniejsza niż kiedykolwiek nie dlatego że się rozwija ale dlatego że zachód słabnie a ruskie mają rope,gaz etc.
Nawet mi to przez myśl nie przeszło. Rosja pod względem militarnym staje się silniejsza, bo chce odzyskać dawną pozycję, a co za tym idzie wydaje na zbrojenia (w skali roku) grubo ponad 2x więcej niż USA.
Teraz inne pytanie ilu z was, mistrzowie dedukcji na prawdę myśli, że nieudane zamachy na Kaczyńskiego były przypadkowe?
Ręce dam sobie poucinać, że gdyby Rosjanie chcięli go zabić, zrobili by to nawet w Polsce i gówno by im udowodniono. Potraktował bym to raczej jako komunikat w stylu: "nie wtrącaj się w nasze interesy, bo następnej szansy może nie być".

Surowce naturalne. Zachód jest zajebiście bogaty nie wiem, czy w równym, jeżeli nie w większym stopniu niż Rosja (jeśli mówić o surowcach energetycznych). Nowoodkryte złoża ropy na Kubie, przy szelfie kontynentalnym są porównywalne z tymi, którymi dysponuje USA, dodatkowo nie dawno odkryto bogate pokłady ropy w dżungli amazońskiej (między innymi tego dotyczył marcowy lub kwietniowy szczyt w Peru). Inna sprawa, że nam się nie opłaca stamtąd tego importować, ale cóż.

Gruzja, a surowce energetyczne.
Nie wiem czy wiesz, ale przez Osetię Pd. miał przebiegać rurociąg z M. Czarnego, który miał być alternatywą dla Rurociągu Północnego i to było jedną z przyczyn interwencji Rosji w Gruzji, pomijając fakt, że separatystyczne dążenia "autonomicznych" regionów Gruzji sięgają początków lat 90 XX wieku. Dlaczego rurociąg przez Gruzję? A no dlatego, że plany importowania gazu i ropy z Norwegii wzięły w łeb, za sprawą naszego kochanego prezydenta.

K, thx

Ostatnio edytowany przez Wiecznyodpoczynek - 03-12-2008 o 12:37.
Wiecznyodpoczynek jest offline   Odpowiedz z Cytatem