Temat nosi nazwę pogaduszki a więc chyba można dokończyć wątek który Wieczny zaczął
Odpoczynek,zauważ że złoża na Kubie nie bardzo pomoga USA i reszcie, a te w dżungli amazońskiej też bo jak to będzie importowane?Chyba troche za daleko.Są też złoża na Alasce i tylko nie wiem w jakim stopniu duże ale chodzi mi o to że Rosja ma je tylko dla siebie i nie musi uzgadniać z innymi nawet sprzymierzonymi krajami co,dla kogo i za ile.Zgadzam się ze gdyby chcieli to by zabili Kaczyńskiego i nikt by nic nie mógl zrobić,pozatym "unia" jest podzielona i myślę że w razie napaści Polska nie mogłaby liczyć na nikogo jak zwykle z resztą.Nasz prezydent nie powinien pogarszać kontaktów z Rosją bo to my jesteśmy najbliżej a nie Francja,Niemcy czy Anglia. Jeżeli chodzi o Gruzję to Kaczyński za bardzo się udziela,trzeba znać swoje miejsce w szeregu bo faktycznie gaz z Norwegii to była by alternatywaa teraz dupa.
Zachód jest bogaty?Nie wiem czy wiesz ale to Chiny na 1 miejscu i Rosja na 2 ma największe rezerwy w gotówce. USA jest dopiero na 4 czy 5 miejscu dodaj do tego kryzys i rosnące ceny surowców.