04-12-2008, 15:31
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Lokacja: Poznań/Dębiec
Stan: Na Emeryturze
|
Cytuj:
Po długim szukaniu, okazało się że sprzedawanie kradzionych kont na allegro jest nielegalne, i liczy się wartość takiego konta. Moje poszło za 15zł... Ale to nie wszystko, wysyłanie, keyloggerów podchodzi pod art.267 kodeksu karnego, grozi za to grzywna ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do 2 lat.
Jak na razie nie dostałem żadnej sensownej odpowiedzi, od tego gimnazjalisty, ani od jego matki. I zaczynam się denerwować.
Jako że znam dane osobowe, delikwenta, znam numer aukcji na którym wystawił moją postać, i wiem że to on wysłał keylogger, mam prawo zgłosić to na policję.
Ma nadzieję że da się to rozwiązać bez policji, ale na razie się na to nie zanosi
I właśnie tutaj dochodzę do sedna, nigdzie nie znalazłem jak mam to zrobić, co muszę podać za uzasadnienie/dowód, nigdzie nic o tym nie pisze...
Ktoś mógłby powiedzieć że przesadzam, że każdy miał haka i nikt nie bierze tej gry poważnie. Owszem ja też miałem już wielokrotnie zamiar porzucić tibie i zawsze po paru miesiącach wracałem. Miałem mnóstwo kont, inie tęsknię za nimi chociaż były lepsze od tego. Mógłbym zrezygnować z konta, gdybym nie wiem dostał bana, czy dedną zbyt wiele razy... Za to nie cierpię złodziejstwa... Tu nie chodzi o sam hack, tylko że ten gnojek sprzedaje moje konto za prawdziwą kasę, zarabia na mojej pracy... Jest złodziejem i nie ważne że moje konto, było warte 15 zł, ciekawe ile łącznie były warte sprzedane przez niego kradzione konta i kradzione pieniądze...
Jeśli jego matka nie zareaguje, na to że jej syn kradnie, i to sporą kasę, to może policja zareaguje, bo dałem mu już szansę...
|
Zadzwoń do matki,a co do przestępstwa to znając życie nic mu nie udowodnisz, bo policja ma gdzieś tibijskich hakerów. Jak by dalej iść tą drogą to sam złamałes tibia rules to kupiłeś chara przez allegro. Moim zdaniem prawnie mu nic nie udowodnisz.
|