Zobacz pojedynczy post
stary 04-12-2008, 21:27   #19
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

no więc tak : podstawa świadomego śnienia to dziennik snów od razu jak wstajesz zapisujesz swój sen... w KAŻDYM SZCZEGÓLE! tu pojawia się odpowiedź "w ogóle nie zapamiętuję swoich snów - więc jak mam je zapisać?". Otóż zanim zacząłem swoją przygodę z świadomym śnieniem to nie pamiętałem ani jednego snu ! no może jeden koszmar z dzieciństwa. aby skutecznie zapamiętywać swoje sny trzeba się afirmować, to jest wmawiać swojej podświadomości, że będę pamiętał swoje sny... przed snem oczyść swój umysł i powtarzał w kółko takie zdanie (na początek proste) "będę pamiętał swoje sny" i powtarzaj je aż Ci się znudzi lub uśniesz. Wydaje się banalne ale naprawdę działa... tak naprawdę w ciągu jednej nocy człowiek miewa od 2 do 4 snów.
Następny krok to zdobycie świadomości, zorientowanie się, że jestem w śnie a nie w rzeczywistości... są to tak zwane testy rzeczywistości... kiedy nie śpisz wyznacz sobie test rzeczywistości i wykonuj go najczęściej jak możesz... taki test to np spojrzenie na dłonie : w prawdziwym świecie będą one wyraźne, we śnie będą zamazane i o różnych kształtach. najprostszym sposobem jest jednak spojrzenie na zegarek : spoglądasz na zegarek, po czym po sekundzie robisz to samo... jeśli godzina się nie zmieniła znaczy, że to jawa; we śnie zegarek nie miałby wskazówek albo wskazywał by zawsze inną godzinę... i to tak naprawdę jest klucz do świadomych snów... wyrób sobie nawyk robienia testów rzeczywistości, a kiedyś we śnie zdasz sobie sprawę, że to sen...
kiedy już zdasz sobie sprawę, że jesteś we śnie zapewne strasznie się podekscytujesz (ahh te moje początki ^^) i od razu wyssie Cię ze snu... jest na to sposób : zacznij się kręcić wokół własnej osi... wiem wiem to brzmi strasznie głupio, ale działa (poczujesz to) takiego kręciołka możesz użyć jako "teleportu" do różnych miejsc... np kręcisz się i myślisz sobie "fajnie by było zwiedzić chiny" ... YEBUD () i jesteś w ryżowym raju... chwile odetchne i napisze jeszcze co można robić w świadomym śnie...
PS polecam strone drugadroga.com tam dowiecie się dużo rzeczy, również jest filmik o świadomym śnieniu

EDIT : no masz nie potrzebnie wam to wszystko pisałem znalazłem link do szybkiego kursu http://www.drugadroga.com/blog/audio.../swiadomy-sen/ wszystko o świadomym śnie czyli co to tak naprawdę i jak go wywołać
@ jeśli chodzi o moje sny to robiłem w nich już naprawdę wszystko od rozrywania przez samolot do dokopania się do jądra ziemi wszystko tam jest możliwe

Ostatnio edytowany przez Ze'To - 04-12-2008 o 21:40.
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem