Zobacz pojedynczy post
stary 04-12-2008, 23:31   #26
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatiCFC Pokaż post
U mnie jest ok na Technologii informacyjnej. Dużo omawiamy co się dzieje na rynku sprzęty, nie tylko mompy, testujemy różne takie tam, jest fajnie.
U mnie takie coś nie przejdzie od tego są wykłady. Na szczęście one nie są obowiązkowe więc chodzić nie musiałem chociaż i tak na części byłem, bo miło było posłuchać historii intela i amd jak to kiedyś były 8080, 80888 itp

Za to dzisiaj miałem miłe zaskoczenie jak podszedł do mnie prowadzący i powiedział "widzę, że pan się nudzi i ma już zrobioną stronę www to przez następne 3 zajęcia nie będzie miał Pan co robić więc, może Pan nie przychodzić"

No to mam do świąt z głowy 2h piechotą nie chodzi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Ciesz się, że macie programowanie chociaż. Jesteśmy w tym samym wieku, a na informatyce uczą nas teraz excela.... ;ddd
UU to pewnie Ciebie zdziwię, ale ja również miałem exele-a i word-a bo jak to prowadzący powiedział "W programie jest przewidziany WORD po to aby Panowie umieli wstawić do swojej przyszłej pracy inżynierskiej wzory matematyczne/fizyczne, a nie musieli ich wpisywać długopisem po wydrukowaniu pracy, oraz umieć wygenerować automatyczny spis treści"

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora Pokaż post
Studia potem są po to, żeby się nauczyć programować.
Jeżeli zadowala Ciebie poziom "umiem napisać kalkulator" to owszem studia nauczą Ciebie "programowania". Jak to wykładowca od Sieci Komputerowych powiedział "Ja tu Państwu jedynie pokazuję drogę rozwoju, a Państwo wykorzystując te informacje znajdziecie konkretną wiedzę" Czyli krótko mówiąc jak chcesz dobrze umieć to musisz się samemu nauczyć, co najwyżej można udać się do wykładowcy na konsultacje i sobie popytać o bardziej zaawansowane szczegóły, o jakieś zagadnienia których się nie rozumie itp.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Profile informatyczne w liceach są po prostu śmieszne. Znajomy jest w całkiem dobrym liceum, a w 3 klasie ma pascala.. Nikt tego nie uzywa, więc imo powinni robić coś przynajmniej w C++.
Pascal nie jest zły językiem. Wręcz przeciwnie język ten z powodu swojej prostoty jest stosowany przy nauczaniu podstaw programistyki bo ma w miarę prostą składnie na podstawie której wszystko jest niby łatwiej zrozumieć, a w rzeczywistości jest tak, że wszystko zależy od osoby czy woli Pascala czy C++. Co do samego używania to prócz celów edukacyjnych innych zastosowań praktycznie nie ma, ponieważ Delphi (które jest praktycznie następcą pascala) dostarcza dużo, dużo więcej możliwości.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown Pokaż post
według pogłosek, egzamin ma postać włączenia komputera, włożenia dyskietki i jej sformatowania, stworzenia dokumentu tekstowego oraz jego edycja na owym nośniku, wyłączenie PC.
Kolokwium z Podstaw Infy

"Otworzyć edytor vi, a następnie przepisać tekst z karki, a plik wysłać na podany adres mail"

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG

Ostatnio edytowany przez Sesef - 04-12-2008 o 23:33.
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem