Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatiCFC
U mnie jest ok na Technologii informacyjnej. Dużo omawiamy co się dzieje na rynku sprzęty, nie tylko mompy, testujemy różne takie tam, jest fajnie.
|
U mnie takie coś nie przejdzie od tego są wykłady. Na szczęście one nie są obowiązkowe więc chodzić nie musiałem

chociaż i tak na części byłem, bo miło było posłuchać historii intela i amd jak to kiedyś były 8080, 80888 itp
Za to dzisiaj miałem miłe zaskoczenie jak podszedł do mnie prowadzący i powiedział "widzę, że pan się nudzi i ma już zrobioną stronę www to przez następne 3 zajęcia nie będzie miał Pan co robić więc, może Pan nie przychodzić"
No to mam do świąt z głowy

2h piechotą nie chodzi
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar
Ciesz się, że macie programowanie chociaż. Jesteśmy w tym samym wieku, a na informatyce uczą nas teraz excela.... ;ddd
|
UU to pewnie Ciebie zdziwię, ale ja również miałem exele-a i word-a bo jak to prowadzący powiedział "W programie jest przewidziany WORD po to aby Panowie umieli wstawić do swojej przyszłej pracy inżynierskiej wzory matematyczne/fizyczne, a nie musieli ich wpisywać długopisem po wydrukowaniu pracy, oraz umieć wygenerować automatyczny spis treści"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Studia potem są po to, żeby się nauczyć programować.
|
Jeżeli zadowala Ciebie poziom "umiem napisać kalkulator" to owszem studia nauczą Ciebie "programowania". Jak to wykładowca od Sieci Komputerowych powiedział "Ja tu Państwu jedynie pokazuję drogę rozwoju, a Państwo wykorzystując te informacje znajdziecie konkretną wiedzę" Czyli krótko mówiąc jak chcesz dobrze umieć to musisz się samemu nauczyć, co najwyżej można udać się do wykładowcy na konsultacje i sobie popytać o bardziej zaawansowane szczegóły, o jakieś zagadnienia których się nie rozumie itp.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt
Profile informatyczne w liceach są po prostu śmieszne. Znajomy jest w całkiem dobrym liceum, a w 3 klasie ma pascala.. Nikt tego nie uzywa, więc imo powinni robić coś przynajmniej w C++.
|
Pascal nie jest zły językiem. Wręcz przeciwnie język ten z powodu swojej prostoty jest stosowany przy nauczaniu podstaw programistyki bo ma w miarę prostą składnie na podstawie której wszystko jest niby łatwiej zrozumieć, a w rzeczywistości jest tak, że wszystko zależy od osoby czy woli Pascala czy C++. Co do samego używania to prócz celów edukacyjnych innych zastosowań praktycznie nie ma, ponieważ Delphi (które jest praktycznie następcą pascala) dostarcza dużo, dużo więcej możliwości.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
według pogłosek, egzamin ma postać włączenia komputera, włożenia dyskietki i jej sformatowania, stworzenia dokumentu tekstowego oraz jego edycja na owym nośniku, wyłączenie PC.
|
Kolokwium z Podstaw Infy
"Otworzyć edytor vi, a następnie przepisać tekst z karki, a plik wysłać na podany adres mail"