Zobacz pojedynczy post
stary 05-12-2008, 22:11   #38
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Pascal jest bardzo dobrym językiem do nauki programowania dla "uczniów mniej zainteresowanych" informatyką. I wcale nie jest stary, zły i w ogóle, bo znając Pascala z powodzeniem można się potem przesiąść na Delphi, który pozwala już na dużo więcej (ba, znacznie więcej niż pure C++ bez odpowiedniego środowiska programistycznego, bo nikt o zdrowych zmysłach przecież nie będzie pisał w samym WinApi).

Nie wspominam już o tym, że ludzie, którzy uczą się infy praktycznej (technika, polibudy w pewnym stopniu też) bardzo często niewiele wiedzą o algorytmice, przez co ich programy są cholernie nieoptymalne (czyt. są do bani).
Rothes, w takim razie co tacy ludzie robią na profilu mat-inf?; ) Bo chodzi mi o ten profil, nie infe na profilu humanistycznym. I tak, pascal jest prosty. Przyznam się.. Lubiłem go!

Osoba która interesuje się programowaniem, idzie na te studia musi jednak to lubić i ćwiczyć to.. Chyba, ze robi to tylko dla papierka, chce być administratorem w jakiejś firmie i zbierać kasę za nic-nie-robienie.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem