Cytuj:
Jeśli o mnie chodzi, to angielskiego nauczyłem się głównie z filmów i gier. Na lekcje tego języka, uczęszczam w zasadzie od zerówki, a wydaje mi się, że żadnej wiedzy na nich nie posiadłem. Mogłeś oglądać filmy bez napisów i grać w gry bez spolszczeń. Niestety za niemożność przetłumaczenia tekstu przeznaczonego dla małych dzieci, możesz sobie podziękować. Radził bym ci się ostro zabrać do nauki, jeśli nie chcesz skończyć na zmywaku, bądź kopaniu rowów.
|
Podstawy znam, ale nie na tyle zeby ten text zrozumieć w 100% i co to znaczy że jestem idiota bo w wieku 19lat nie umiem sie posługiwać obcym jezykiem którego nigdy nie miałem w szkole ?
Cytuj:
Nie sądzisz, że nieznajomość angielskiego w tych czasach u młodzieży ogranicza możliwości rozwoju (praca)? Jesteś ograniczony lub nie dorosłeś na tyle by to zrozumieć. Wróć do Tibii.
|
Coraz wiecej osób wyjeżdza - coraz wiecej miejsc w pracy w polsce, każdy żeby pracować musi znać ang ?
Cytuj:
Ogranicza. Widziałem jakie problemy ze znalezieniem nowej pracy miała moja matka, która angielskiego nie zna w ogóle, a niemiecki odrobinkę.
|
Zalezy jakiej sie pracy szuka
Cytuj:
Zbytnio nie ogranicza? Teraz udowodniłaś, że to Ty jesteś lekko ograniczona.
Nieznajomość tegoż języka w dzisiejszych czasach uniemożliwia Ci lub utrudnia:
- pracę za granicą (wyjątki to możliwie: Rosja, Ukraina, Czechy)
- utrudnia wyjazdy za granicę na własną rękę i porozumiewanie się
- zdobycie dobrze płatnej pracy w jakimś przedsiębiorstwie
Jeżeli chcecie robić na budowie dłuższy czas to proszę bardzo...
|
Okey a jeśli ja nie chce wyjeżdzać za granice ? po co mi ang ? Wg ciebie bez znajomości ang znajde prace tylko na budowie Oo ? BTW nawet jesli wiesz ile zarabiają na budowach ? Jasne ci przy łopatach maja po te 7-8zl na h ale jak skończysz technikum i zrobisz sobie chociażby papiery spawalnicze to w moim mieście w zastalu od razy biora 15zl/h to mało Oo ? Koparkowi też maja po 13-15zl czemu każdy kojarzy budowe z łopatą oO