Ej, nie przeceniaj Psiaka

.
Mowiles tez o jego "skillu w ang". Moge sie na ten temat wypowiedziec ale nie chce mu na okraglo ublizac. Nie moglem sobie ogmowic odpowiedzenia na te pytania. Zrobie to z dedykacja dla mojego najleszego przyjaciela z no-pvp, Psiaka.
1. PK - Player Kill, doslownie oznacza zabicie gracza ale potocznie (w Tibii) zostaje nazywana tak osoba ktora popelnila owy czyn.
2. PA - Power Ambusing - naduzywanie wladzy/sily, przyklad w Tibii: gracz ktory posiada wysoki lvl/dobrego protektora/badz sam jest w stanie zapewnic sobie odpowiednie bezpieczenstwo wyrzuca ze spawnu innych graczy.
3. Unjust - niesprawiedliwosc, w Tibii "unjust" jest to nieuzasadnione zabicie innego gracza, odnosi sie to do systemu skulli.
4. Frag - frag jest to wpis o zabiciu gracza czyli, jezeli ktos sie nas pyta ile fragow mam tzn ze pyta nas o to ile graczy zabilismy (sprawiedliwie czy tez niesprawiedliwie).
5. PZ - Protection Zone, obszar na ktorym jestesmy calkowicie bezpieczni, Tibijski odpowiednik to depo, tempel, domki, guildhalle.
Tak w skrocie. Nie mam teraz czasu na to by bardziej rozwinac owe odpowiedzi. Jezeli ktos bedzie czul niedosyt postaram sie edytowac tego posta. Cze.