Troche zmienie tok rozmowy (wracajac bardziej do tematu).
Otoz prosil bym o wypowiadanie sie ludzi ktorzy posiadaja/posiadali zarowno bright sword jak i fire sword.
Pytanie nastepujace:
Czy ktos poza mna uwarza ze bright sword (atk 36) uderza slabiej i czesciej chybia niz fire sword (atk 35)?
- Nie pytam sie o opinie ktory miecz lepszy/gorszy, pytanie sformulowane jasno wiec jasno odpowiadac.
- Wolal bym zeby wypowiadali sie ludzi ktozy maja skille w sword dosc wysokie zeby bylo widac roznice jednego punktu ataku (tak z 55 sword przynajmniej).
- Jesli nie masz obydwu mieczy, ale kiedys tam biles fire swordem i bil slabiej (bo miales skille i lvl o 10 mniejszy) tez mnie to nie specjalnie obchodzi.
A wiec spostrzezenia z mojej strony:
- Fire sword czesto mi sie zdaza zabic niedzwiedzia 1 ciosem (nawet na balanced), bright sword zdazylo mi sie to tylko kilka razy zawsze na full atak.
- Dwarf Guard na balanced trafiam guarda co drugi raz bright sword, 3/4 urzywajac fire sword (sword ring robi duzo wieksza roznice przy fire sword dodatkowo).
- Max hit bright sword to 152 w guarda, fire sword tylko 132, jednak fire sword znacznie czesciej trafia ciosy w okolicach 50-80, bright sword bije po 20-90 zwykle.
Troche OT, ale z fire sword (def 20) zgarniam od guarda prawie tak samo jak z GS (pomijajac full defense), z bright sword sytuacja wyglada duzo lepiej (na balanced z pojedynczym guardem nawet calkiem dobrze, tylko zajmuje straszliwie dlugo).
Informacje podane dla lvl 68-70 sword i lvl 35-40 exp.