Zobacz pojedynczy post
stary 10-12-2008, 00:07   #75
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik Pokaż post
Ktoś przystawia Ci pistolet do głowy i daje wybór. Albo Ci strzeli w łeb albo robisz mu laskę. Czy to nadal wolna wola, i dobrowolny wybór czy jednak jakiś rodzaj przymusu?
To już szantaż.
Cytuj:
I żaden katolik mi nie powie, że Bóg wszystko może bo sami nie wiedzą czy to prawda bo nie ma takowego dowodu.
Błędne koło. Ty też nie masz dowodu, że Bóg nie może wszystkiego.
Cytuj:
Jak każdy wie by jakieś reakcje chemiczne i fizyczne obowiązywały to potrzebne są co? - cząsteczki. Nie ważne jakie, muszą być. Za czym idzie musi być miejsce, na którym istnieje jakieś życie. A ponieważ astronauci narazie takowego nie stwierdzili no to pff... chwila. Wiele wskazuje na wyobraźnię.
A gdzie niby jest Bóg i te trójkąciki? Jasne, że w wyobraźni. Tak samo tutaj.
Cytuj:
Pełny katolik= doinformowany, oraz douczony katolik, inaczej doskonały katolik.
Nikt nie jest doskonały.
Cytuj:
A tak na marginesie to piekło/niebo/czyściec to stany duszy, które się, bądź co bądź, wybiera samemu.
To się dzieje po śmierci, a po śmierci człowiek traci świadomość, więc nie może podejmować żadnych decyzji.
Cytuj:
Chyba, że pójdziesz do spowiedzi, będziesz żałował za grzechy, to Ci odpuści. Następnie znów będziesz kradł, przeklinał, pluł na ziemię, po czym idziesz po raz kolejny do spowiedzi i ''obmywasz się z grzechów'', a i trzeba pamiętać o tym, że żałujesz ofc.
Z tego co uważałem na lekcjach religii to są tam grzechy śmiertelne... Czy coś w ten deseń.
Cytuj:
Poza tym, wszystko co istnieje zostało stworzone przez Boga więc...
Hmmm, a ja myślałem, że samo się wykształciło. Jeśli już Bóg coś stworzył to pierwowzór, który wyewolułował w to, co teraz widzimy.
Cytuj:
Tak sobie myślę,, czy Bóg mógł przewidzieć, że kiedyś przyjdzie na świat taki muł, który będzie układał na siłę 80 pytań
Jeśli Bóg istnieje, to skoro jest nieomylny to tak.
Btw.
Cytuj:
aby przekonać innych żeby przestali wierzyć?
A gdzie Cię tutaj przekonują do porzucenia wiary? Napisali pytania, abyś się zastanowił nad nimi.
To, że niektóre są absurdalne to druga strona medalu.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem