Zobacz pojedynczy post
stary 12-12-2008, 19:23   #214
Fred_Flintston
Zbanowany

Fred_Flintston's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2

Świat: Prehistoryczny
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Wbijał sobie szlachcic który zabił wszystkie sługi, sypał workiem złota "było mu dopuszczone".
Jak zabił sługi to sadzono go pod sąd. Chłopa nie można było ot tak sobie zabić, jak jakiegoś niewolnika (nawet jak odprawiał pańszczyznę). Każdy stan w średniowieczu miał określone prawa. Feudalizm zresztą opierał się o dobrowolne umowy między jednostkami (np. ustalanie wysokości podatków z ziemianinem).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Przeczytalem taptem kilka postow
Polecam mimo wszystko przeczytać cały temat.

Cytuj:
Wiara w Boga =/= kler/kosciol
Wiara w Światowida, czy w Odyna pewnie nie musi łączyć się z Kościołem Jednak wiara w Boga katolickiego, w moralność obiektywną, musi łączyć się z hierarchicznością Kościoła.

Cytuj:
Gdyz w samej nauce Chrystusa [..] nie ma zlych rzeczy, sa same pozytywy.
Prawda.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Durne, Katolickie absurdy... Od dawna brzydziłem się szczególnie tą religią i brzydzę się nią do dziś.
Niech się Xr3 cieszy, bo jakby chrześcijaństwa nie było, dzisiaj Europa pewnie byłaby muzułmańska, a Xr3 z uśmiechem na ustach studiowałby Koran i rokrocznie pielgrzymował do Mekki I nawet nie wiedziałby co to jest ateizm

Cytuj:
Mam rozumieć, że antysemityzm to również moralność?
Co wspólnego ma antysemityzm z Krk?

Cytuj:
Hochsztaplerstwo, którego sztandarowym przykładem na terenie Polski, jest chociażby Ojciec Rydzyk
Czyli Kościół w Polsce reprezentuje tylko Rydzyk?

Cytuj:
Poczytaj o inkwizycji
A poczytaj, poczytaj, tylko nie Wikipedię Zresztą kilkanaście postów wcześniej właśnie o Inkwizycji pisałem.
Fred_Flintston jest offline   Odpowiedz z Cytatem