Temat: Postęp Gry
Zobacz pojedynczy post
stary 15-12-2008, 17:37   #7
Diablo91
Użytkownik Forum

Diablo91's Avatar

Data dołączenia: 21 10 2008
Lokacja: Habbite a thais...

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Domyślny

Moim zdaniem gra się rozwija i wychodzi jej to na dobre. Popatrzcie każdy update wnosi coś nowego choćby "trade system z NPC", podczas huntu grupowego wiemy co leci z potworów, dodają nowe miasta/obszary, nowe potwory, outfity. Jednym słowem gra zmierza 'galopem' do przodu... Przez co znajduje coraz to więcej nowych odbiorców i nie grozi jej raczej brak chętnych do gry. Kilka miesięcy temu (moze nawet rok temu) w jednym z polskich magazynów 'dla graczy' (kto czyta wiem o które pismo mi chodzi) recenzent strasznie zjechał tibie... Jako gra MOORPG tibia wypada blado przy innych tytółach (choćby WoW, GW, Sikorand)*.
Od uptadu z "trade systemem'' każdy następny (według mnie) jest coraz lepszy. W tym wprowadzili nową kraine (przez co są nowe questy, przedmioty, potwory) w której występuje mechaniczne golemy. A co w nich złego? Przeszkadzają wam takie szczegóły jak Mechaniczny Golem a olewacie takie błędy (według mnie) jak to że Elfy współpracują z Orcami (Zamek koło Ab, Elf przy Orcu walczy jak równy z równym). W WoW dodano mechaniczne urządzenia którymi może posługiwać się gracz i nikt nie narzekał, ba wszyscy zadowoleni. Dlaczego do ciężkiej cholery zawsze tylko polacy narzekają? Spytajcie szweda choćby czy tibia "schodzi na psy"... Jednego nie rozumiem, jak wam tak wszystko przeszkadza to może przestańcie w tibie grać, kto was do tego zmusza? Albo lepiej stórzcie własny serwer (OTS) i ustalcie tak jak wam się podoba. Zobaczymy ilu będziecie mieć graczy online na dzień**.

Reazumując moim zdaniem tibia idze na przód i tak powinno być...

* Troche nie równo jest porównywać tibe z choćby WoWem, ale wiele pism tak robi.
** Wiem, już słysze. "A skąd mamy wziąść fundusze na utrzymanie serwera", " jak się zareklamować?". Jakoś Cipsoft to zrobił i robi to przez 10 kolejnych lat.

Ps. Wiem przynudzam ;<
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze".
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy".

A. Sapkowski
_______
Hail ! ;>
Diablo91 jest offline   Odpowiedz z Cytatem