Mnie niestety jeszcze nie udało się w tę grę zagrać, ale po samych screenach czy filmikach widać pewne aspekty tej gry, które (przynajmniej moim zdaniem) być powinny w dobrej grze mmoprpg
-Dużo klas. Z tego co zaobserwowałem w ROM ich nie brakuje, a co więcej można je łączyć
-Grafika 3D
-Ładne animacje, efekty podczas użycia skilla etc. To wszystko cieszy oczy.
-Adekwatny wygląd postaci do jej poziomu. Nienawidzę gier, w których już na początku otrzymujemy ekwipunek, że się tak wyrażę "wyjebany w kosmos". Moim zdaniem, w dobrych grach mmorpg powinno zaczynać się od zwykłej koszuli czy skórzanej kurtki a dopiero po rozwinięciu postaci móc sobie pozwolić na coś odlotowego, co wyróżniłoby naszego bohatera. Zauważyłem, że niewiele gier to posiada.
-Pewne możliwości, które odblokowują się wraz ze wzrostem siły naszej postaci. W Perfect World jest to latanie, w Rappelzie awans klasy, w Tales of Pirates odrodzenie itd. Są to pewne cele wyznaczone przez twórców gry. Wydaję mi się, że ROM takowe posiada.
Więcej nie mogę powiedzieć, bo jak już wspomniałem nie udało mi się wypróbować tego tytułu (za słaby sprzęt niestety...). Są to moje subiektywne obserwacje, które sprawiły, że z niecierpliwością czekałem na Open betę...
@Ryba
Dzięki za filmik