Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qusq
Ale czy nie zdaje Ci się ,ze nagle dopiero co byl update i juz widzimy temat "Golden Boots Zdobyte" to dzieje sie za szybko jednego update dodali za dużo rzeczyi zdaje mi sie ,ze tibi powoli chce zrobic ,zeby wszystkie itemki byly dostepne i to bedzie glupie nikt nie bedzie sie trudzil bo bedziemy widzieli na trade "16:20 Xx xx [xxx]: . . : : Sell golden boots : : . . 300k . . : :"
i to bedzie strasznie glupie gdy nikt nie bedzie staral sie znalesc quest na goolden bootsy albo na inne itemki bo on bede powrzechnie dostepne i bede tanie ...okaze sie ,ze narazie bootsy lece z bosa ale zaraz moga leciec z zwyklego demca ..Kolejna glupota jest publikowanie questow na najczesciej odwiedzanych stronach , tibia.pl jako chyba jedyna pyta sie czy napewno chcesz zrezygnowac z zabawy.Czy to niefajnie jak sami zrobimy jakis quest moze zerkniemy tylkodo jakiego npc podejsc a reszte postaramy sie zrobic sami.
Ja osobiscie zawsze staram sie sam wykonnywac questy czesto patrze do jakiego npc napisac ale juz nie patrze co i nie patrze gdzie isc dalej wykonnywac zadanie tylko staram sie czytac co mi odpisuje Npc.
Mowie wam zobaczycie sami jak fajnie jest samemu zrobic quest ;]
|
A nie przyszło Ci do głowy, że zanim ktoś zdobędzie te golden bootsy i będą one tak "ogólnie dostępne" jak to ładnie ująłeś, to będą już nowe lepsze itemy, nowe questy? Twierdzisz (poniekąd), że questy robią się super proste itd. Mam wrażenie, że nie masz zielonego pojęcia że w rzeczywistości jest to cholernie trudne ;] Widziałeś camy z nowych questów? Jesteś organizatorem chociaż jednego z nich? Jak myślisz po co 50-osobowy team naradza się jakieś pół godziny stojąc przed ostatnim tp prowadzącym do bossa? Widzisz tylko te newsy które chcesz bo ja np widze news "ekipa pokonana przez ferumbrasa", "przyjdzie nam jeszcze poczekać na 400 lvl"... Postęp tibi nie jest dla Ciebie logiczny? Bo dla mnie tak.. jeśli coś stoi w miejscu to tak naprawde się cofa ;] Co do tych pytań "czy chcesz zrezygnować z zabawy" przy opisach questów... skoro tam zaglądasz to raczej to pytanie jest retoryczne prawda?
edit : aha a co do tego, że sam wykonujesz wszystkie questy... nie wierze Ci ;] Większość questów w tibi nie posiada statusu "questa", więc nie ma prawie żadnych wskazówek jak je wykonać... poza tym tylko w części idzie sie faktycznie domyśleć o co chodzi w mniej niż tydzień (znam angielski bardzo biegle więc czytam dokładnie co mówią npc)...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koksowy
Moim zdaniem prawie nie wszystkie lecz prawie wszystkie rzeczy wprowadzane od tibia 7.6 + psuja tibie
|
Mówiąc prawie masz na myśli przynajmniej 75% wprowadzonch zmian... I jak mniemam chodzi Ci głównie o hotkey system (na to większość miłośników 7.6 narzeka)... Ale prawde mówiąc to te "n00berskie" hotkeye OŻYWIŁY pvp ;] Bo teraz człowiek nie spędza 5 sekund na klikaniu na każdą runę, fluida czy co tam chce w czasie walki, tylko skupia się na tym co się dzieje wokół niego...