Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filush_
A po co komuś odpowiedz? I gdzie napisałem, że nie masz możliwości kontrolowania ruchu sieciowego. Radze poczytać co to jest atak ddos i jak to ma się do domowych łącz internetowych.
|
Bo odpowiedź stanowi drugą część obciążenia pingiem... i ma wysoki priorytet dlatego Twój komputer przestaje odpowiadać na inne połączenia...Nie rób ze mnie idioty wiem co to ddos. A ten dumnie nazwany atak ddos na prywatne osoby to tylko prymitywna wersja spamowania pakietami , większość firewall'i z łatwością to wykryje i zatrzyma -.- Bez problemu idzie to zablokować...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kamsz
te majster rotfl poczytaj o ddosie lepiej zanim zaczniesz kogokolwiek tu pouczac
co z tego, ze nie dostanie odpowiedzi jak nadal router/cokolwiek tam masz je (pakiety) dostanie (i zarazem przydzieli im jakas czesc swoich zasobow), az w koncu dedek? rotfl
http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS
rozumiem, ze to tibia.pl to mozna przyszpanowac, bo poziom forum odstrasza, ale zle trafiles
|
To co ty opisujesz to atak na serwery nie na osoby prywatne... na swoim kompie możesz zablokować wszystko oprócz tibi ... serwer nie ma takiego pola manewru
A tak btw. bardziej od ddos do takich tibijskich ataków pasuje zwykłe
ping flood. Ddos jest stokroć bardziej skomplikowany...