Zobacz pojedynczy post
stary 20-12-2008, 00:59   #1
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny (Nie)wielkie Bitwy Komiksowe

Wchodząc w ten temat, zapewne niektórzy spodziewali się gotowego projektu. Otóż nic bardziej mylnego. Żeby coś miało wypalić, trzeba to dobrze zaplanować. Dlatego proszę osoby zainteresowane o pomoc w określeniu wszystkich aspektów tego przedsięwzięcia. Najważniejsze z nich postaram się wymienić, aby było na czym się oprzeć:

1. Uczestnicy

1.1. Kto może brać udział? - czy należy postawić jakieś wymagania? Według mnie, tak. Nie chodzi mi to w żadnym stopniu o zdolności kandydata, ale o znacznie ważniejszą staranność - trzeba od razu mieć pewność, że uczestnik przedstawi pracę w terminie.

1.2. Czy liczba miejsc jest ograniczona? - myślę, że to będzie zależało od formy bitew, jaką wspólnie ustalimy.

2. Terminy - tutaj prosta sprawa - ustalenie czasu od ogłoszenia bitwy, do momentu, gdy prace mają być opublikowane.

3. Tematyka - to znaczy, pod jakim kątem ma być realizowany komiks, na temat przeciwnika. Czy uderzamy w dowolny, związany z nim motyw, czy też jakoś się ograniczamy?

4. Regulamin - potrzeba, oczywiście, pozbierać najważniejsze, łącznie z tymi oczywistymi, reguły.

Ogólnie chodzi o dwie podstawowe rzeczy - określić zainteresowanie przedsięwzięciem, a jeżeli takowe zostanie ukazane, rozpatrzeć wyżej wymienione aspekty.

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 20-12-2008 o 01:01.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.