Widzę, że wiekszość z Was ma dalej problem z MM więc napiszę co i jak:
Po pierwsze ściągnijcie sobie programik Visual Route 2007 lub 2008 który śledzi drogę
do danego serwera czyli tzw. tracert.
W okienku "Trace to" wpsiujesz adres serwera na którym grasz, potem start.
Problem MM polega na tym, że co chwila są skoki pinga bynajmniej ja tak miałem jak zgłaszałem problem. W zakładce EDIT znajdziecie SNAP AS A TEXT (CTRL+ B ). W ten sposób bedzięcie mieli drogę na serwer który wpiszecie.
UWAGA: nie czekałem aż tracert będzie zrobiony w 100% bo tak nigdy wam nie pokaże skoków pinga czyli freezow
odpałem tracerta i jezeli pojawia sie wam do 3 hopa pinga wiecej niz 100 to sobie przechwytywałem to jako tekst,
ktory potem oczywiscie zostal wyslany do MM. Proponuje zrobic to z 2 lub 3 dni wtedy pomair staje się dla nich bardziej
wiarygodny.
Co do strat w pakietach dziś takie miałem z samego rana też mozecie to zapisac i im przesłac.
Co do samej rozmowy mówicie, że macie wysokie pingi i straty pakietów nic nie da się robić, oni sprawdzą
wam prędkość łącza i powiedzą że jest ok to jest pewne podczas rozmowy. ja uparłem się na pingi i utarte pakietów
co mi z tego że sciaga dobrze skoro połowa ginie po drodze ??
Dodac mozecie ze strony zagraniczne wolno sie laduja etc. etc.
Pamietajcie o tym ze zapytac sie kiedy bedzie rozwiazany problem termin niech wam koles poda
z ktorym rozmawiacie. Nie zapomnijcie tez spisac jego imienia i nazwiska, bo jezeli problem
nie zostanie rozwiazany to musicie sie powolac na wczesniejsza rozmowe. Jezeli w ciagu tego
okresu ktory onie wyznacza nic sie nie zmieni dzwonic i egzekwowac.
tyle narazie jak cos jezcze przyjdzie mi na mysl to napisze
|