Zobacz pojedynczy post
stary 22-12-2008, 15:41   #4
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez loonyxd Pokaż post
Witam witam.
Więc tak:
Mam Router, i od routera biegną dwa kabelki do dwóch innych komputerów, oraz jeden sygnał idzie do sąsiada antenką. Czyli inaczej mówiąc 3 komputery podłączone do routera.

Strasznie mnie wkur*** jak są tak jak teraz 2 kompy w sieci. Mój i sąsiada. Sąsiad ściąga filmy a mi tak net muli.. na grach typu CS, SAMP mam taki wyje**** ping że się grać nie da.
Zwykle się nie przejmuje ale teraz jestem częściej na kompie to mnie to normalnie dobija..

Chciałbym to ustawić tak że gdy są 2 kompy w sieci to na pierwszy komp idzie połowa łącza i na drugi też połowa. Jak są trzy kompy to dla każdego po jednej trzeciej. Inaczej mówiąc równo roździelone.

No i teraz pytanie: Jak to zrobić? Halp plx.

Ja mam gorzej ; P. Mam neo 2mb/s DSL i idzie aż na 8 kompów z moim ; P, w czym są 2 podłączone sieciowo, reszta kablowo. Z tym, że w routerze jest 5 gniazdek ethernet, z pierwszego kabel wychodzi bezpośrednio do mnie, z drugiego do następnego routera, gdzie się rozgałęźnia na 5 komputerów kablowo i 2 bezprzewodowo i trzeci kabel idzie do trzeciego routera w którym mam kabel DSL. Ogólnie 8 kompów, 3 routery- niby drogo, ale połowa Internetu dla mnie a ta druga połowa jest dzielona na 7. Zresztą z tego co wiem to Internet powinien sam się dzielic na ilośc włączonych komputerów, lecz to jest Polska...

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem