Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 23-12-2008, 07:33   #4545
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

@School Days

Cytuj:
@Corgar
-taki bohater jest podstawą tej fabuły
Zaprzeczysz że nie jest denerwujący?

Cytuj:
-jeśli zagmatwana fabuła jest cechą negatywną, to jakim cudem podobał ci się pierwszy sezon Higurashi? Żeby nie było niedomówień, mówię o pozytywnych opiniach na temat Higurashi po obejrzeniu tylko 1 serii.
Zagmatwana i poplątana a złożona i zakręcona to wielka różnica. Niewiedza w higurashi jest atutem, tworzy to niesamowity klimat. Dzięki takiej budowie po kolei oglądamy wydarzenia w hinamizawie widziane z perspektywy innej osoby. A w School Days fabuła zatacza okręgi.... po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?

Cytuj:
-Na ten punkt nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo nie zrozumiałem zwłaszcza słowa "sztampowi"
Synonimy do sztampowy:

rutynowy, schematyczny, skostniały, standardowy, stereotypowy, szablonowy, tradycyjny, uporządkowany, utarty

Cytuj:
No i tu sie mylisz . Bo oglądałem prawie wszystko z tego i wszystko co oglądałem bardzo mi sie podobało.
To że np. ktoś słucha metalu nie oznacza zaraz że jest satanistą i pije krew(tylko przykład). A to, że tobie i Corgarowi School Days sie nie podobał, nie znaczy że jest chujowe. Ale ty tego nie łapiesz, nie?
To nie ja i Grocix jesteśmy wyjątkiem ;p Poczytaj recenzje, wypowiedzi innych ludzi. Na tanuki jest bardzo mądra recenzja tłumacząca co jest złego w SD.

Cytuj:
Jak dotąd nie była to rozmowa"School Days a inne anime", tak więc trochę z tematu zjechałeś.p
Nie da się ocenić serii bez porównywania do czegoś podobnego. Akurat school days jest takim rodzajem anime gdzie konkurencja jest naprawdę silna. To nie shounen gdzie wystarczy dobra kreska i animacja. Tu potrzeba czegoś więcej. A school days ma bardzo wiele braków. Chodzi także o celowość sytuacji w tym anime. To jak dziewczyny wariują ma pokazać że mają wielkie problemy? Praktycznie w każdym odcinku było o tym kilka rzeczy... Popatrz na taki Myself;Yourself... skrzynka na listy, noc w lesie. Tylko tyle wystarczyło żeby pokazać że Nanaka ma i miała wielkie problemy. A to jak się o tym dowiadujemy jest znacznie bardziej szokujące, przynajmniej sytuacja ze skrzynką na listy. Ale to nie wszystko... powiedz mi co jest powodem szaleństwa Saionji i Kotonohy? Jedynie toksyczny związek z bohaterem. Ale to chyba nie wystarczy? Nie ma pokazanych żadnych podstaw tej sytuacji... Wystarczyłoby parę minut na pokazanie krótkiej restrospekcji, a nabrało by to bardzo dużo wiarygodności.

Takie anime ma zmusić do myślenia, zszokować, wystraszyć, School Days jest jedynie obrzydzające...

Cytuj:
Tak jak powiedziałeś: "O gustach sie nie dyskutuje", mnie się podobało.
Nie zaprzeczam że ci się podobało. Tylko powiedz mi, jeśli komuś smakuję gówn* to znaczy że xxx ludzi myli się jeśli wydaje im się to obrzydliwe? Identyczna sytuacja jest z SD.

Nipah!
Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews