Zobacz pojedynczy post
stary 25-01-2005, 01:48   #7
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wyseq

@down
mam zamiar wydac od 2000zl-3000zl
mam pentiuma
btw2: czy oplacalne jest kupno p4 3GHz? Czy AMD maja takie same tylko tansze?

Jezeli jest tylu milych forumowiczow to tak na serio chcialbym kupic:
Pamięc RAM (mam 128)
Karte grafiki (a nawet nie wim jaka mam )
plyta glowna (tez nie wiem)
procesor (mam P3 700MHz)
dysk 80GB (dysk mam obecnie 20G
Nagrywarka DVD
Wentylator (bo ten, co mam jest za glosny)
Karta dzwiekowa ( nie musi byc super ale zeby byla )
Tuner TV
MAM NA WYDANIE 2000zl-3000zl
Bardzo proszę o dobranie czegos z czego będę zadowolonyi z czego wy jestescie zadowoleni (tylko zeby mi nie wypralo za bardzo portfela :/)

RAYNOLN! Ty kupujesz czesci w sklepie internetowym czy w Krakowie, bo ja tez jestem z tamtad i moze znasz jakis fajny sklepik?
1. Nie w sklepie internetowym, tylko w apollo, zwykłym sklepie z kompami i akcesoriami - akurat mam pod ręką na miasteczku, poza tym mają jeszcze kilka filii w Krakowie i chyba jeszcze w innych miastach...

2. Na początku mówiłeś tylko o karcie graficznej, muzycznej i płycie głównej... Złożenie całego zestawu to jest trochę bardziej pracochłonna robota. Dobranie wszystkiego na cacy może trochę zająć. Ale za 2k (bez monitora) to można złożyć takiego kompa, że ciężko znaleźć grę, która by na tym nie poszła.
Tak tylko powiem: możesz kupić procesor Pentiuma, ale jeśli trochę bardziej zależy Ci na kosztach, to proponowałbym AMD Athlona. No i płytę do tego np. KT600a. Pamięć min. 512MB. Na kartach graficznych nie znam się super, ale znowuż słyszałem, że to jednak Sapphire jest lepszy od Gigabyte'a. Tak czy owak, kup jakiegoś Radeona (128M. Dysk... też musiałbyś się rozglądnąć. Ja mam Caviara, chodzi cichutko i bezkonfliktowo. A cena jest umiarkowana. Karta dźwiękowa - jak już mówiłem - praktycznie każda nowa płyta główna ma zintegrowana kartę dźwiękową, tak więc radziłbym się tym nie przejmować. Na tunerach TV i nagrywarkach DVD się nie znam, więc nie chcę sugerować niczego

Pozdrawiam