Zobacz pojedynczy post
stary 24-12-2008, 00:22   #77
Prostynick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
@Prostynick:
Aż nie wiem od czego zacząć.
1. Brawo, kupiłeś orginalnego windowsa, ale za 500zł mniej miałbyś równie stabilny system operacyjny.
2. Kto Ci każe mieć orginał? Szczerze mówiąc, wole raz dzienne przy włączaniu komputera kliknąć na ''rozwiąż problem potem'' niż bulić kasę na coś, co i tak pójdzie razem z formatem za miecha.
3. Tak, masz rację, sprawdzają tylko użytkowników, którzy używają legalnego oprogramowania. Ha ha, rotfl.

@Top:
Piraty nie. Muzykę czy gry owszem, pobrać na wypróbowanie, ale potem cza zabulić na orginał.
Chodziło mi o weryfikacje autentyczności oprogramowania, a zwłaszcza przy aktualizacjach.

Co do oryginałów (kto każe ci mieć oryginał), szkoła w dużej części wymaga windows, a co do tego systemu nigdzie nie pisze w licencji, że można tylko kilka razy aktywować na tym samym komputerze, jeśli chodzi o zmianę płyty głównej to wiedziałem, że nie można przy licencjach oem tak robić. Najśmieszniejsze jest to jak na pewnym spotkaniu sam Bill Gates powiedział, że vista uderza w legalnych użytkowników, ale to nie on to wymyślał bo już tam nie pracuje od tego są ludzie z marketingu, a nowoczesne zabezpieczenia narzuciło lobby z hollywood. Ten system nie jest zły ale wszystkie mankamenty zawdzięczamy właśnie ciągłemu sprawdzaniu próbek cyfrowych filmów i muzyki przez sam procesor.

Wiem, że można mieć Linuksa, używałem dwa lata Mandrivy teraz mam jako drugi system Fedorę ale w dalszym ciągu jesteśmy uzależnieni od systemów z rodziny Windows, nawet w pracy zapewne was przyciśnie Office i dlatego warto teraz się uczyć to oprogramowanie obsługiwać, a z licencjami przesadzają i skoro nasze firmy m.in. tp sa płaci kary i musi się podporządkować (a przecież nikt nie każe nam posiadać telefon czy Internet u nich) to i takie firmy też powinny.

Aha i formaty nie robię co miecha, a średnio co rok. I nikt mi nie każe mieć oryginał ale za to też mogą posadzić, nawet za winrara po 40 dniach i total comandera możesz zapłacić tyle co rodzice w rok zarobią

Ostatnio edytowany przez Prostynick - 24-12-2008 o 00:26.
Prostynick jest offline   Odpowiedz z Cytatem