Cytuj:
Oryginalnie napisane przez laxiu
Ta, też mi się to nie podoba, bez sensu!!!
A te Golemy roboty -.-
|
Wybacz, ale co się robi bez sensu, to że mamy nowe możliwości, nowe bronie, nowe monstery?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qusq
Ale czy nie zdaje Ci się ,ze nagle dopiero co byl update i juz widzimy temat "Golden Boots Zdobyte" to dzieje sie za szybko jednego update dodali za dużo rzeczyi zdaje mi sie ,ze tibi powoli chce zrobic ,zeby wszystkie itemki byly dostepne i to bedzie glupie nikt nie bedzie sie trudzil bo bedziemy widzieli na trade "16:20 Xx xx [xxx]: . . : : Sell golden boots : : . . 300k . . : :"
|
Nie widzę nic złego w tym by upowszechniać rare itemy. W końcu nie zostały one stworzone po to by je oglądać zza ściany tylko właśnie po to by je zdobyć. Zresztą większość tych 'rarów' spada z bossów, więc na pewno nie dojdzie do sytuacji gdzie 14334 osób na serverze będzie w posiadaniu tego samego itemka.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koksowy
Moim zdaniem prawie nie wszystkie lecz prawie wszystkie rzeczy wprowadzane od tibia 7.6 + psuja tibie
|
Oczywiście, post bez jakiegokolwiek potwierdzenia. Może raczyłbyś się wysilic i napisać kilka słów, dlaczego tak myślisz?
Cytuj:
Kiedyś jeszcze było coś w tym...Bieganie po kazzo, dialogi z npc aby wyłowić choć jedną informację, a może uda się zdobyć g axe czy inną niebywale rzadką broń.Teraz to już można to prawie normalnie zdobyć jak g shield, g axe czy g boots...
|
Masz rację, ale zapytaj się najpierw, co tak na prawdę zepsuło klimat. Imo dzisiejsza dostępność do informacji. Jestem więcej niż pewien, że 4/5 tibijczyków, żeby wykonać questa zagląda do spoilerów i innych stron, które zazwyczaj ułatwiają wykonanie zadania w 90%. Jak łatwo wywnioskować, to głównie nasza wina, nie CipSoftu.
Cytuj:
Skillowanie?:
A to śmieszne. Po poprawie loota wystarczy zapoznać 100 lvl gościa aby pomógł ci w expieniu. Rzuca on buffa i skill ci skacze...Co prawda kosztowne ale co z tego jak loot jest lepszy?
|
No tak, bo stanie z dwarfami przez XXh jest dużo ciekawszym zajęciem, niż bicie potworów i zdobywanie kolejnych poziomów, prawda?
Cytuj:
Miałem małą nadzieję co do tego update, ale wyszło jak zwykle...spierdolili wszystko.
|
Dalej nie mogę tego pojąć, czy nowości są dla was czymś złym?
Cytuj:
Tibia naprawde traci swój klimat i nie wmawiaj mi, że mówie tak dlatego, że tęsknie za byciem newbie i padaniem na ratach -.-
|
Oh, Ah, przyszedł 'elo manz0r' i pozamiatał, powiedz mi, w którym momencie ta tibia traci swój klimat bo nie wiem ;\
Cytuj:
Goł Goł Cipsoft and plajers(Ci prawdziwi). Nie dajcie się "znoobować"(znóbić)
Ps. Gram od 7.4
|
Widzę, że chciałeś być fajny, ale ci trochę nie wyszło. Wydaje ci się, że jak powiesz 'gram od 7.4' to wzbudzisz u każdego szcunek, a twoje zdanie się będzie liczyło na pierwszym miejscu? No to się mylisz bo każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie musi przyjmować z góry narzuconych stereotypów (tj. 7.4 rox, reszta sux.)
Cytuj:
Pamiętam, moim marzeniem było potrzymanie przez chwile Magic Sworda, a teraz? Co 2 knight ma SoVa, a nawet jeśli nie, to ich cena nie przekracza 300 k na moim serverze, kupujesz za 90 zł kase na allegro i kupujesz SoVa. Wcześniej nie było aż tylu Allegro sellerów, teraz jest tam 20 stron ofert z Tibii.
|
Myślę, że to bardziej kwestia przemijania czasu. Więcej graczy, większe lvle, więcej możliwości, więcej itemów, więc zrzędzenie na update'y w tym momencie to fail, proste.
Cytuj:
Hotkeye ożywiły PVP? W czasach 7.6 bycie dobrym na pvp to była klasa, nie każdy mógł być dobry, a teraz? Pierwszy lepszy Sorc czy Drut zabije Cię z SD.
|
Nie chcę za mocno poruszac tego tematu, ale prawda jest taka, że kiedyś liczył się lepszy bot, a nie zdolności pvp. Pytając się starszych graczy z wyższymi wówczas lvlami, właśnie taką odpowiedź otrzymałem.
Cytuj:
Kiedyś było w porządku, a nie było takiego urozmaicenia, bo nie grało się po to żeby sobie dorobić toporek na plecach, tylko w innym celu, ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
|
Jestem graczem właśnie z tych czasów, o których jest właśnie mowa. Z tego co pamiętam grałem dla zabawy, a dokładniej mówiąc dla spędzeniu czasu z kolegami rozwalając potwory, ludzi i rozwiązując questy. Właściwie była i nadal jest to jest jedyna rozrywka w tej grze, z tym, że dzisiaj, masz więcej do dyspozycji.
Podsumowując; to nie tibia upada, tylko gracze, widzący (i chcący oglądać) jedynie coraz większą cyferkę obok Experience.
Pozdrawiam,
Bakuo