Temat: Postęp Gry
Zobacz pojedynczy post
stary 28-12-2008, 03:13   #56
Bakuo
Użytkownik Forum

Bakuo's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez laxiu Pokaż post
Ta, też mi się to nie podoba, bez sensu!!!
A te Golemy roboty -.-
Wybacz, ale co się robi bez sensu, to że mamy nowe możliwości, nowe bronie, nowe monstery?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qusq Pokaż post
Ale czy nie zdaje Ci się ,ze nagle dopiero co byl update i juz widzimy temat "Golden Boots Zdobyte" to dzieje sie za szybko jednego update dodali za dużo rzeczyi zdaje mi sie ,ze tibi powoli chce zrobic ,zeby wszystkie itemki byly dostepne i to bedzie glupie nikt nie bedzie sie trudzil bo bedziemy widzieli na trade "16:20 Xx xx [xxx]: . . : : Sell golden boots : : . . 300k . . : :"
Nie widzę nic złego w tym by upowszechniać rare itemy. W końcu nie zostały one stworzone po to by je oglądać zza ściany tylko właśnie po to by je zdobyć. Zresztą większość tych 'rarów' spada z bossów, więc na pewno nie dojdzie do sytuacji gdzie 14334 osób na serverze będzie w posiadaniu tego samego itemka.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koksowy Pokaż post
Moim zdaniem prawie nie wszystkie lecz prawie wszystkie rzeczy wprowadzane od tibia 7.6 + psuja tibie
Oczywiście, post bez jakiegokolwiek potwierdzenia. Może raczyłbyś się wysilic i napisać kilka słów, dlaczego tak myślisz?

Cytuj:
Kiedyś jeszcze było coś w tym...Bieganie po kazzo, dialogi z npc aby wyłowić choć jedną informację, a może uda się zdobyć g axe czy inną niebywale rzadką broń.Teraz to już można to prawie normalnie zdobyć jak g shield, g axe czy g boots...
Masz rację, ale zapytaj się najpierw, co tak na prawdę zepsuło klimat. Imo dzisiejsza dostępność do informacji. Jestem więcej niż pewien, że 4/5 tibijczyków, żeby wykonać questa zagląda do spoilerów i innych stron, które zazwyczaj ułatwiają wykonanie zadania w 90%. Jak łatwo wywnioskować, to głównie nasza wina, nie CipSoftu.

Cytuj:
Skillowanie?:
A to śmieszne. Po poprawie loota wystarczy zapoznać 100 lvl gościa aby pomógł ci w expieniu. Rzuca on buffa i skill ci skacze...Co prawda kosztowne ale co z tego jak loot jest lepszy?
No tak, bo stanie z dwarfami przez XXh jest dużo ciekawszym zajęciem, niż bicie potworów i zdobywanie kolejnych poziomów, prawda?

Cytuj:
Miałem małą nadzieję co do tego update, ale wyszło jak zwykle...spierdolili wszystko.
Dalej nie mogę tego pojąć, czy nowości są dla was czymś złym?

Cytuj:
Tibia naprawde traci swój klimat i nie wmawiaj mi, że mówie tak dlatego, że tęsknie za byciem newbie i padaniem na ratach -.-
Oh, Ah, przyszedł 'elo manz0r' i pozamiatał, powiedz mi, w którym momencie ta tibia traci swój klimat bo nie wiem ;\

Cytuj:
Goł Goł Cipsoft and plajers(Ci prawdziwi). Nie dajcie się "znoobować"(znóbić)

Ps. Gram od 7.4
Widzę, że chciałeś być fajny, ale ci trochę nie wyszło. Wydaje ci się, że jak powiesz 'gram od 7.4' to wzbudzisz u każdego szcunek, a twoje zdanie się będzie liczyło na pierwszym miejscu? No to się mylisz bo każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie musi przyjmować z góry narzuconych stereotypów (tj. 7.4 rox, reszta sux.)

Cytuj:
Pamiętam, moim marzeniem było potrzymanie przez chwile Magic Sworda, a teraz? Co 2 knight ma SoVa, a nawet jeśli nie, to ich cena nie przekracza 300 k na moim serverze, kupujesz za 90 zł kase na allegro i kupujesz SoVa. Wcześniej nie było aż tylu Allegro sellerów, teraz jest tam 20 stron ofert z Tibii.
Myślę, że to bardziej kwestia przemijania czasu. Więcej graczy, większe lvle, więcej możliwości, więcej itemów, więc zrzędzenie na update'y w tym momencie to fail, proste.

Cytuj:
Hotkeye ożywiły PVP? W czasach 7.6 bycie dobrym na pvp to była klasa, nie każdy mógł być dobry, a teraz? Pierwszy lepszy Sorc czy Drut zabije Cię z SD.
Nie chcę za mocno poruszac tego tematu, ale prawda jest taka, że kiedyś liczył się lepszy bot, a nie zdolności pvp. Pytając się starszych graczy z wyższymi wówczas lvlami, właśnie taką odpowiedź otrzymałem.

Cytuj:
Kiedyś było w porządku, a nie było takiego urozmaicenia, bo nie grało się po to żeby sobie dorobić toporek na plecach, tylko w innym celu, ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
Jestem graczem właśnie z tych czasów, o których jest właśnie mowa. Z tego co pamiętam grałem dla zabawy, a dokładniej mówiąc dla spędzeniu czasu z kolegami rozwalając potwory, ludzi i rozwiązując questy. Właściwie była i nadal jest to jest jedyna rozrywka w tej grze, z tym, że dzisiaj, masz więcej do dyspozycji.

Podsumowując; to nie tibia upada, tylko gracze, widzący (i chcący oglądać) jedynie coraz większą cyferkę obok Experience.

Pozdrawiam,
Bakuo

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arack Pokaż post
ale zal chłopie oszmiesyzłes sie teraz xD
w moich oczach jestes głupi lekko muwiąc
Bakuo jest offline   Odpowiedz z Cytatem