Oczywiscie
jak w Rapidshare Happy hour to tutaj "Lucky AFK Number
"
Koleś np idzie expić / bocić i boci... po 30 min wyskakuje mu komunikat
"Please enter the number, or you'll be kicked in 5 minutes
Number : 44986"
Jeżeli koleś nie wpisze danego numerka po 5 min dostaje kicka!
Dlaczego 30 min? Są ludzie robiący np annichilatorka i to trwać może do 30 lub więcej min dlatego żeby zapobiec kickowaniu podczas Questa...
Dlaczego numer?
Cyferki są łatwe, ale nie do złamania jak każdy wie jest około 9mld. kombinacji związanych z cyferkami, co do liter to jakies 800 tys. więc 20 min z "lodo łamaczem" i masz gotowe kody..
Nie wpisałem Kodu na czas... MOTHA****ER!
No trudno, nie wpisał na czas zostaje kicknięty, tu nie powinno byc żadnych taryf ulgowych, Ale powtarzam ważną wiadomość
Lucky Number pojawia się tylko osobą które są aktywnimy afk , np. expi ale nie mówi nic przez 30 min, ew runemaker noob..
3 nie udane próby?
Koleś / Bot wpisze 3x zły numerek, co się dzieje?
Automatycznie jest wysyłany raport do GM/CM/ST/T przez serwer z namiarami na bota/gracza a by sprawdzić jego "tożsamość"
Ofcrs w tym czasie jest on blokowany od expienia tzn. coś w stylu "No target"
Ew. zostaje teleportowany do "AFK Place" gdzie czeka na swojego sędzie,Testera a potem zaczyna się zabawa
Wpadli kolesie od Cipów... No to ku**a przesrane!
Dokładnie po sprawdzeniu gracza od razu powinien dostawać bana
ew. być teleportowanym do więzienia dla afk w którym odczekuje do puki sie samodzielnie nie poruszy, w przypadku bota ban na 7 dni za używanie syfu.
"Mr. psze pana Gieema ja angielskiego nie umiałem!"
No to masz pecha, w przypadku nakrycia bota/gracza na afku i jego przebudzenia zostali by oni poddani testom na tożsamość np.
GM : Please, Repeat that what i say 20 seconds ago.
Gracz : You said Hello to me.
GM : Correct, Have a nice day
I looz gracz nie ma problemu z gm

inny przypadek
GM : Please, Repeat that what i say 20 seconds ago.
Bot : uhm.. Me no boter you is noob.
GM : Good bye.
<pojawiają się zielone gwiazdki a kolega odpocznie od gry przez 7 dni>
No to by było na tyle

jeżeli wpadnei mi coś jeszcze do głowy na pewno się tym z wami podzielę..
Ale uważam że takie "Lucky AFK Numbers" by się przydały
@edit : ważna rzecz o której zapomniałem
Tyle tych afk... Nie wyrobimy!
No właśnie nie wyrobicie... Nie do każdego przypadku będą lecieć Policjanci tylko do skrajnie ciekawych np. jeżeli przez parę osób zostanie zaalarmowany "Policjant"
Jeżeli sam go spotka.
Bo to raczej dziwne.. setki afk players na serwerze i każdego sprawdzać?
Może i tak ale każdy wie co to jest "Anty kick system"
I tu jest odp w wcześniejszej części że nie do każdego afk co stoi 5 min i idzie do dp tylko do 30 min afk

z tym właśnie "anty-kick systemem"
No to raczej zrozumiałe nieprawdaż ;D?
-Kurde... Kupiłem bota pomożesz mi?
-Jasne. Ale dopiero za 7 dni
Zegnam
Tibijskie FBI, tzn GM'owie lub inni przedstawiciele CipSoftu na tajniaka. Widzą jakieś napisy związane z botami, wtrącają się do rozmowy, zdobywają info i dają urlopy 7-dniowe
Każdy wie że w Tibi można mieć wtyki , a dlaczego nie? Komunikacja przekracza wszystko
dajmy na to wysyłamy 4 ludzi na team-speaku , vent lub skype którzy robia celowe akcje mające na celu złapania bota poprzez nakrycie go w rozmowie

Osobiście sam tak łapałem ludzi i to działało

No ale jeszcze ważna rzecz
CipSoft ma za mało ludzi na takie coś!
Sądzę że 74 serwery i na to ok 30 gm to za mało o 1/3! gm powinno być co najmniej 3 na 1 serwer on-line i około 20 osób w stylu ST/T może i więcej w tedy praca botów by została zminimalizowana praktycznie do paru %.
Ale Mogliby zrobić jedno dla tej gry. ODCZYTYWAĆ RAPORTY!
Leci ich mnóstwo! Setki jak nie tysiące dziennie , ale nie ma kto tego czytać.
Nabór na GM przydałby się.
CipSoft - stworzył gre ale monitoringuu to sie im nie chce zakładać.
Monitoring serwera - wydzielone strefy na każdy serwer <najbardziej znane miejsca dla botów> tkzw. lasery jeżeli ktoś chodzi po danym terenie expiąc zawzięcie powinien ktoś przyjść i go sprawdzić.. ale nie bo tu się nasuwa kolejna myśl

a mianowicie
-Ej Carl, po co ruszać boty jak my z tego kase mam
?
I tutaj wytłumaczenie całej tej opowiesci - jak wiecie CipSoft sprzedaje konto Premium do gry, które umożliwia podróżowanie po innych wyspach, kontynentach gry. I dalej Sedno wykresowe
Newbie > Player > Pr0 Player > Pacc-Man > Bot > Next Pacc > 200 lvl > Kolejne pacc
CipSoftu nie obchodziła do tond liczba boterów iż Boteży płacili za posiadanie PAcc , kasa leciała do kieszeni Cipów - Każdy z nas to wie że CipSoft najbardziej tępił tych FaCC Boterów, To prawda nikt nie przejmował się 200 ek botującym na Draconi
Woleli zbanować 30 knighta który rypał monki na DC
Od teraz wiadomo po co i komu to potrzebne, ale i tak mamy nadzieje że zredukują liczbę boterów
Powyższy Plan Anty-Boterstwa powstał spontanicznie nie myślałem nad nim długo tylko pisałem z głowy jeżeli ktoś ma sugestie dotyczące tego proszę pisać

na pewno poprawie nie dociągi, Ale liczmy że CipSoft poprawi swoje
No to wszystko, mam nadzieję że "artykuł" sie podobał i że czytający wyciągnie z niego jakieś wnioski
Ale i tak najlepszym sposobem na bota jest odczytanie raportu przez GM'a.
.N3pt3r.