Cytuj:
Dla mnie postać do zadawania dmg to dps
|
Carry to bardziej "Dotowa" terminologia. Dps jest szerzej używany w MMORPGach

.
Właściwie to ciężko mi jakoś sensownie uzasadnić dlaczego BB nie jest używany w profesjonalnych grach, co jest faktem. Myślę, że po prostu nie jest w niczym tak dobry jak inne postacie:
obszarowy nuke - Jasne, jak przyspamuje trochę Quill Sprayem to obrażenia stają się dotkliwe, ale gdzie mu tam do takich królów AoE jak Eartshaker, Puck, Leshrac itp.?
carry - Jest przynajmniej z pięciu innych lepszych od niego (Spectre, Broodmother, Naix, Leoric, Phantom lancer, Davion, Lycan...), zresztą brakuje mu czegokolwiek do ucieczki, więc nie może zbyt bezpiecznie farmić.
tank - Musi stać plecami do wroga żeby tankować, co redukuje jego użyteczność o 2/3 (nie może rzucać goo i nie może atakować). Biorąc to pod uwagę, nikt nie będzie się fatygował żeby marnować na niego czas kiedy już odwróci się plecami (co to za tank, którego nikt nie atakuje? ;p), a kiedy zacznie tankować bez używania Bristlebacka (skilla), to będzie tylko słabszą wersją Naixa, Leorica, Daviona.
Brakuje mu dziedziny, w której mógłby pokazać pazur, bo we wszystkim jest przeciętny.