hmm, czytam i sie zastanawiam. Mam jednak wrazenie ze faccowska czesc tibii ma sluzyc kilku celom.
1. Dla nowych graczy - zobaczcie jaka fajna gra, warto kupic pacca zeby zobaczyc wiecej - cel gry, sprzedaz paccow.
2. gracze nie posiadajacy pacca - miejsce do expienia.
3. mam bardzo wiele watpliwosci czy jakiekolwiek blokowanie respawow (resp priv) nie lamie zasad tibii.
jakos nie chce mi sie wierzyc ze tworcy gry dolozyli dc dla 2-3 graczy? A status quo zalezy tylko od graczy, bo GM i inne cholery maja strasznego lenia zeby cokolwiek robic. Ja osobiscie widzialem GM 2x. 1x gdzies kolo 2005 roku (moze nawet wczesniej) jak expilem na poh-u, przelecial kolo mnie GM. 1x chyba rok pozniej. Od tamtej pory GM nie widzialem, ladny kawalek czasu:/.
SZEFO - mam mieszane uczucia, jak ktos blokuje faccowskie respawy. Masz pacca jedz gdzies indziej i zajmuj scraby, etc i tam molestuj swojego chara od ss do ss. Facc nie ma takiej mozliwosci, dlatego uwazam ze to nie jest ok i okresla tylko nasz brak szacunku do innych. Osobiscie polecam -3 dc na priv respav - tam trzeba sie nagimnastykowac i nie ma szansy na afk (chyba ze sie myle

)
pozdrawiam wszystkich