Zobacz pojedynczy post
stary 29-12-2008, 16:45   #12
himato
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 04 2007
Lokacja: Wroclaw rulez

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Arcania
Poziom: 95
Domyślny

szefo, kazda sytuacja moze miec swoje plusy i minusy. Jedno jest pewne (jezeli sie myle prosze o poprawe) nie ma w regulaminie gry czegos takiego jak priv respaw. Duza czesc ulepszen w grze miala zapobiegac "podkradaniu" itemkow przy expieniu w "party" jak i solo.

Nie jestem zwolennikiem rezygnacji z priv respawow w ogole, ale ograniczeniu jej do swiata pacc. "kamienne kregi" na smokach kolo venore to ciagle te same osoby, pomimo dodania duzej ilosci nowych respawow a liczba graczy nie przekroczyla rekordu, respowiska sa ciagle zajete. Nie prowadze statystyk, jestem dosc leniwym i "niedzielnym" graczem i nie bede swojego zycia ustawial pod tibie ale nie po to place za pacca zeby ogladac "kamienne kregi" na roznych respawach.

Tworzenie zasady "priv respaw" jest to tworzenie regulaminu regulaminu. To o to poszedl podzial DPTF o slynnych "rl Alunira" - przeciez to bylo przegiecie. Widac nowo nam milosciwie panujacy przyjeli zasade, ze przyjuja swiat z dobytkiem inwentarza a reszta to jakos bedzie. Mialo byc lepiej a wyszlo jak zwykle.

Dlaczego po prostu nie mozna sie dostosowac do regulaminu wlascicieli gry? Jak widzisz nie pisze w ogole o roznych "udogodnieniach". Ja pamietam czasy jak tluklem kogos i padlem bo uhem na siebie nie trafilem. Teraz to wiesz inna gra, coraz bardziej rozleniwiajaca. Moze dlatego ze zaden szanujacy sie GM ne potrafi sie zalogowac i poleciec z "banami" na priv respawy. Od razu dyskusja stalaby sie akademicka.

Jeszcze jedno, Yalahar to piekne nowe miasto - jak nowi gracze maja sie o tym dowiedziec skoro to juz tylko lista prywatnych expowisk??

Szefo mamy rozne punkty widzenia, co wcale nie oznacza wartosciowania innego ich, ja patrze z perspektywy zwyklego, szarego gracza, ktory trzyma sie z daleka od wojny bo poswieca tej grze max 10h na tydzien. Ty patrzysz z punktu widzenia milosciwie nam panujacych

Orwel napisal w folwarku zwierzecym dekalog zmieniony przez swinie NApoleona, cytuje z pamieci:

1. wszystkie zwierzeta sa rowne, a niektore rowniejsze.

dlaczego po prostu nie mozemy zaakceptowac zasad ogolnych a musimy tworzyc regulaminy regulaminow?!

pozdrawiam wszystkich
himato jest offline   Odpowiedz z Cytatem