Zobacz pojedynczy post
stary 29-12-2008, 19:55   #149
Wielki MarIuSzzo
Użytkownik Forum

Wielki MarIuSzzo's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Prawo łamiesz, po kiego dalej pyskujesz ?
Nie tym tonem, prawo lamie, ale nie popelniam przestepstwa a wykroczenie. To spora roznica w znaczeniu czynu i ewentualnej kary.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Moze nie znam sie zbytnio no prawie, ale smiem twierdzic, ze sie mylisz. Niby dlaczego, gdy ci wpadnie na chate psiarnia i masz pirackie oprogramowanie( w tym gry i mp3jki) masz wala i musisz niezle bulic, w najlepszym wypadku. Moze samo sciagniecie jest legalne, ale posiadanie nielegalnego oprogramowania jest karane.
A tu sprawa ma sie tak, ze owe 'naloty na chate' robione sa ludziom, ktorzy rozpowszechniaja gry (np.) w celu zarobkowym (glownie) a nie zwyklemu Kowalskiemu. Do tego mozliwe, ze samo posiadanie nielegalnego oprogramowania jest nielegalne, ale ja nie pisze o tym a o grach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
Jednak czegoś nie rozumiem, w większości ludzkich przypadków jeśli coś mi się podoba, doceniam coś to jestem w stanie 'wynagrodzić'/'wspomóc' twórców.
I dlatego wlasnie w moim pokoju, na polce, obok monitora, stoi kilka ciekawych pozycji w oryginalnych opakowaniach.

#down
Zacznijmy od tego, ze trudno ocenic samemu gre jesli sie w nia nie gralo. Czasem nawet po demowkach. Inna sprawa to ta, ze ja w swojej dotychczasowej 'karierze' albo gralem w gry z gazet, albo w kupione. Te sciagniete z internetu moge policzyc na palcach jednej reki.

Ostatnio edytowany przez Wielki MarIuSzzo - 29-12-2008 o 20:09.
Wielki MarIuSzzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem