Zobacz pojedynczy post
stary 31-12-2008, 19:41   #747
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Przepraszam, że poruszam stare tematy (bo wchodzę tu raz na kilka dni) ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie skomentować historii druid vs. mage. Już takie bzdury piszecie, że nie wiem czy się śmiać czy płakać. Obydwie klasy maja swoje silne i słabe strony, ale dużo leży w kwestii umiejętności gracza. Dla mniej doświadczonych graczy polecam druida, świetny char można nim grać jako clicker, jest dobry w dpsie i healingu - w tankowaniu jest okej, bo nie ukrywam, że inne klasy jednak lepiej sobie radzą. Mag trochę bardziej już polega na skillu, w pve ostatnio nie radzi sobie najlepiej dużo klas potrafi łatwo outdpsnąć przeciętnego maga. W pvp jest dobry ale dominuje niestety lamerski arcane spec. Na obydwóch klasach nie da się nudzić ze względu na różnorodność, którą oferują różne spece, tyle, że druid musi zbierać trzy różne geary a mag nie (już nie wspomne o pvp gearze i pve gearze). Historia z śmiertelnością fire to kolejna bzdura, oczywiście, że może na arenach ciężko ujechać oraz clicker to wszędzie indziej będzie miał trudno ale zdolny gracz nie ma najmniejszych problemów. Co do levelowania, feral radzi sobie dobrze nawet 58-80 tego nie można wykluczać, maga w arcane levelować do 60 nie polecam, jedynie fire albo frost. No i jak już coś wspominałem, magiem powinno się mieć dużo keybindów ze względu na ilość użytecznych spelli, problematyka tej rozmowy też leży w tym co chcesz robić pvp czy pve, ale czym byś nie grał, keybindy to podstawa. Feral lepiej radzi sobie z gankerami a już nie wspomnę o frost magu. Mimo wszystkiego czuje, że druid najlepiej by Ci pasował.
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem