Walka z keyloggerem.
Witam ! Mam pytanie związane z keyloggerem, a mianowicie jak to gówno unieszkodliwić lub usunąć. Zostałem shakowany 2 razy (nie używałem botów, ani dziwnych programów) i postanowiłem teraz podjąć środki bezpieczeństwa bo NOD32 zawiódł... Pobrałem Ad-Aware znalazł mi kilka dziwnych plików, których NOD oczywiście nie widział i je skasował następnie pobrałem program monitorujący jakie pliki usiłują z mojego komputera łączyć się z internetem (Firewall) i zablokowałem wszystkie oprócz przeglądarki, gg, i tibi. Pomimo zablokowania innych plików z system32, które chciały łączyć się z internetem (jeden dość długo się upominał o połączenie) komputer działa sprawnie i nie mam problemów, a nawet działa lepiej niż zwykle. Oprócz tego zrobiłem skana programem Hijackthis i sprawdziłem logi było kilka plików oznaczonych do połowy na czerwono czyli nie do końca uczciwych... Skasowałem je i na razie jest cisza...
Program, który walczy o dostęp do neta z system32 nazywa się ndiusio.e x e - wiecie może co to jest?? Z góry dzięki za pomoc.
@Edit: Konkretnie chodzi mi o to czy kroki, które podjąłem wystarczą??
To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii:
Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy)
Ostatnio edytowany przez Farr - 02-01-2009 o 12:03.
|