Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2009, 17:24   #7
Shantirell
Użytkownik Forum

Shantirell's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2007
Wpisy bloga: 2

Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
1. Jaki świat jest najlepszy obecnie dla rookstayera? W sensie, że na którym jest najmniej rookstayerów i najmniej osób jest średnio na rookgaardzie.
Zdecydowanie odradzałbym wybieranie świata na którym jest mało innych Rookstayerów. To jest bezsens i kompletny idiotyzm. Ja uważam, że granie Rookstayerem na najmniej zaludnionym serverze jest głupstwem. Ja bym nie chciał być tylko sam, bo to by było strasznie nudne. Ale ostateczna decyzja należy do Ciebie.

Inną też sprawą, nie związaną z serverem, jest samo bycie Rookstayerem. Osobiście, to pojęcie, dzielę na dwie grupy: Rookstayerów i Rookgaardianów.

Do Rookstayerów należą osoby, dla których najbardziej liczy się sława, lvl, rary, kasa (w takiej kolejności, chociaż zastanawiam się nad sławą i poziomem). Dla niektórych nieliczy się nawet honor i uczciwość. Do zdobycia w.w. celów niektórzy posługują się wszelką maścią wspomagaczy.

Rookgaardianie, "mieszkańcy" Rookgaardu, są już z goła inni. Dla nich liczą się (w tej kolejności) zabawa, przyjaciele, nowi gracze (chociaż w dzisiejszych czasach, jest to już bardzo mało spotykane), którym pomagają (zamiast zabijać...*), lvl, rary, gp. Próbują też rozwiązywać zagadki Rookgaardu, albo chociaż poznawać go i darzą go ogromną sympatią. Rookgaardian preferuje servery, z trochę większą liczbą Rookstayerów (tylko bez przesady, bo wtedy nie da się gdzie expić, a bądź co bądź Rookgaardian też expi (przepraszam za powtórzenie, nie mogę wymyśleć czegoś innego)).
Mógłbym o tym pisać jeszcze dosyć długo.
Reasumując, najpierw dowiedz się KIM jesteś, a potem zdecyduj się jaki server wybrać, bo potem, gdybyś nagle przekonał się, że źle wybrałeś, może okazać się, że straciłeś sporo czasu, a tego chyba nie chciałbyś doznać.

Cytuj:
2. Czy do grania rookstayerem potrzebny jest PACC, czy równie dobrze da się grać rookstayerem na FACCu?
O ile się nie mylę to jest pewien Rookstayer na 100lvl (90? 80?), który wbił cały lvl na faccu.