Mam pare osobistych zastrzerzen do tego poradnika:
Tym sposobem zdobędziemy troche expa ale można równierz stracić kilka UH, wiem na swojim przykłądzie, zalecam maxdef + BS + Shield
Ja bym tutaj dodał, że należy się UHać na yellow HP [albo, jesli mamy poniżej "FullHP -300/250"] zawsze są większe szanse na przerzycie. oraz co dlamnie jest bardzo ważne: ruszamy się po dragu a nie przednim, np: Stojimy na skosie z dragiem, on wyrpwnuje do nas więc my dopiero kiedy skonczy swój ruch ustawiamy się po skosie, zawsze radze czekac na ruch draga, to było przyczyną padnięć paru qm,pli którzy mieli peha wejsc mu w f-vave.
Tu znowu się mylisz. Na 1oo% niechciałbyś blokować draga 8 lev pallkowi. Polecam przed 20 niewybierac sie na dragi [chyba ze mamy dista w ponad 55]
Zawsze są szanse ze drag się przerzuci, zawsze nalerzy liczyć się ze stratą hp od f-vave lub GFB
Wporzontku, idz na tym levelu solo na draga, ale uhy sam se kupujesz. Ofkors jeśli nieżal ci bp uh na 1draga to spox ziom jesteś. Zalecam dragi na skillach 70/70+ level ~35 2hand weapon. [no chyba ze masz SoV

]
2handowa bron to mojim zdaniem strata uh, wystarczy dogry shield, crown ??. Nieradze równierz trzymac draga plecami do atakerów* bo wtedy bendom trudnosci z "odnbiciem" go jeśli zmieni cel. Radze stać między dragiem a atakerami. Ja blokowałem na 20lev z skillami ~40/35 z p-set, g-sgield, FS. szło 0-4 uh na draga [niepołacalne, ale fajnie jest juz blokowac draga] Blokując liczą się tylko shield i rodzaj tarczy.
Do tego wszystkiego dodał bym coś oczym zapomniałeś, według mnie bardzo istotna sprawa: DRAGON NEACLE, chocbyście mieli p-ammy zawsze lepszy jest d-neacle, parenascie razy zdarzylo mi się, ze zostawałem na polu bitwy z 1-5hp i gdyby nie te 10%dmg zabrane przez d-neacle mial bym deda ;p
Wnioski?: Poradnik mojim zdaniem niejest zbyt profesjolanlny, krótki, fakt drag to niejest zaden hiper monster ale zawsze pierwszy drag jest jakimś wielkim przełomem w życiu każdego tibijczyka