Zobacz pojedynczy post
stary 27-01-2005, 14:23   #12
Zindahjira
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój

Zindahjira ma numer GG 7212802
Domyślny

@up
Masz rację, Winfast starczy.

Co do płyty głównej. Gorąco polecam płytki microATX na chipsecia via - już wkrótce te płytki będą rządzić. Tylko nie brać gówna typu ASRock i podobne. Płytka jest maleńka, właśnie sam takiej szukam dla siebie. Są na niej bodajże dwa wejścia na DDRAM ale to nie problem (kupisz dwie kości po 512 i luz). Aha, zapomniałbym. Ta płytka jest pod procki AMD, ale ja je cenię wyżej od Pentiumów.
Procek weź około 2,5GHz, na razie starczy.
Drogie dźwiękówki sobie odpuść, bierz zintegrowaną 6-kanałów (praktycznie tak samo jak S.
No i grafika - tutaj jak dla mnie porządny Radeonik jest jak najbardziej na miejscu.
I dla mnie punkt najważniejszy czyli chłodzenie. Tego nigdy za mało. Ja osobiście mam 2 główne wentylatory plus na kartę i procek oczywiście (nie dziwcie się komp chodzi 25 h/dobę).
Natomiast nagrywara. Osobiście używam nagrywarki DVD firmy LG (wiem, że zepsuli sobie markę, ale to było kiedyś a naprawdę poprawili jakość produktów). No i zostaw sobie jako drugi napęd CD bo chyba chcesz żeby DVD Ci długo służyło. I pamiętaj, że po gwarancji nagrywarkę możesz (ekhm) skrakować. Zamiat nagrywać około 4GB nagrywasz dwa razy tyle
Twardziela bierz jaki Ci odpowiada. Ja sam mam maleńkie 40 GB, ale ja wszystko od razu zrzucam na płytki.

@down
MicroATX to niby shit? Poczekaj za dwa lata to będzie już standard.

Ostatnio edytowany przez Zindahjira - 29-01-2005 o 23:15.
Zindahjira jest offline   Odpowiedz z Cytatem