Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koksior
@rozenix
chyba zle znasz pojecie slowa "noob"
Noob jest to osoba, która nie potrafi czegoś zrobić. Ma ona trudności w podążaniu za prostymi instrukcjami. Noob jest osobą która jest przeciwieństwem pro. Nooba można wytrenować w czymś, ale pozostanie ona tylko wytrenowanym noobem, nie będzie pro jak prawdziwi ownerzy(znani też jako pwnerzy).
W odniesieniu do komputerów, jest to osoba która nie potrafi grac w gry komputerowe, mimo ze gra w nie od jakiegoś czasu, nie umie programować, używa gotowych rozwiązań albo skryptów, odnosi same porażki, nie potrafi niczego samodzielnie zrobić bez wcześniejszego przygotowania.
Zaciagnałem po slownik  !
|
Być może i masz rację. Ja kierowałem się tym co kiedyś ktoś podpowiedział i z tym do tej pory się zgadzałem jeśli chodzi o znaczenia słowa
noob. Być może jest tak jak piszesz choć wiele z tego to ogólniki, które można podciągnąć pod newbie. No i jak to się ma do Tibii ? Może czas na nową definicję nooba ?

Osobiście uważam, że w odniesieniu do tibii noobem dla mnie jest ten kogo określa definicja przyklejona do podpisu, i tak klasyfikuję graczy na tibii, ale oczywiście mogę się mylić

.
No ale Tobie zapewne chodzi o to co wkleiłem (zresztą wyszukane na ...), i osobiście też miałem z tymi dwoma noobkami do czynienia i nie tylko z nimi, więc nikt mnie nie przekona, że to nie są nooby bo są i to do potęgi. Oczywiście wśród swoich znajomych mogą być poważani, ale dla mnie to zwykłe dzieciaczki, którym wydaje się tylko, że się mogą powozić na Tibii.
A żeby nie było to: