tak jak już ktoś powiedział jest klient tibi ale na smartphony (widziałem filmik na tibi gdzie gostek sam zrobił sobie takiego klienta! ALE niestety grafik było bardzo mało - chyba mu się nie chciało przerabiac , czy lagi ma nie wiem ale przy najnowszych fonach spoko da rade różne rzeczy zrobic... podac przykład? np. na pospolitej n95 8gb można grac w quake I-III TAKIEGO JAK NA KOMPIE! nie jest to jakaś marna gierka na javie zajmująca 100kb ale prawdziwa gra na kompa tylko przerobiona - zajumuje +300mb + prawie cała pamięc telefonu ;p
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jagred
nie ma takiej mozliowosci. Bo tibia wyswietla grafie za pomoca DirectX albo OpenGL. Nie ma narazie zadnych telefonow ktore obsluguja opengla albo Dxa. Sa wprawdzie jakies projekty ktore maja na celu zrobienie gier z openglem ale to wychodzi srednio.
pzdr
|
ojj sorry ale w quake II (w takiego na swojej n95 8gb grałem) w opcjach były do wyboru DirectX i OpenGL co prawda DirectX kijowo chodził ale na OpenGL Quake śmigał bez najmniejszego laga!
(granie na poziomym ekranie + w ciemnym miejscu + dobrze ustawione przyciski i muszę powiedziec że gra się zawaliście! nawet wbudowane głośniki stereo [dźwięk 3d] zawaliście dawały radę) - Pozdrawiam Nokia fanów i noobów od SE (sony ericsson) którzy nie wiedzą co to Symbian i jakie daje on możliwości Yo Man!