Zobacz pojedynczy post
stary 08-01-2009, 23:32   #52
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piramjida Pokaż post
Kojotes - w taki sposob mozna dojsc do wniosku, ze kazde PK na pvp jest przykladem egoizmu, ze osoby, ktore pkuja, trapuja powinny sie wyniesc z serwera bo osoba PKowana sie w tym momencie dobrze nie bawi.
A czy random PK na PvP dla choćby loota nie jest formą egoizmu? Oczywiście że jest, choć nieco wytłumaczalna, o czym poniżej:

Tyle że grając na PvP mniej lub wiecej, ale wiesz co sie moze stac. Jestes wiec swiadomy zagrożenia, zdajesz sobie z tego sprawe, wiesz, że możesz nagle paść od random pk, przyjmujesz to do wiadomości itp. Co więcej, zasady gry na to pozwalają, choć jest to kontrolowane.

Na Non-PvP człowiek idzie w przekonaniu, że uwolnił się od random deadów, huntów, expieniu w napięciu etc. I dlatego jest to czysty abusing ze strony tych, co na Non-PvP przyszli żeby utrudniać ("kończyć") życie tym zwykłym graczom, co grają tam dla świętego spokoju. Thus, mniejsze poszanowanie dla drugiej osoby. Oraz pogarszanie atmosfery na serwerze który w zamierzeniu miał być 'peaceful'.

Cytuj:
Jezeli bylyby z was takie pro za jakich sie macie to przeciez z waszym skillem z zamknietymi oczami wyjdziecie z trapa i jeszcze ubijecie tych co trapuja, to co placzecie?
To raczej Wy sie macie za pro. Zreszta, odróżnij płacz od rzeczowej i konstruktywnej krytyki przy pomocy uzasadnionych argumentów. A mnie osobiście nikt nawet nie sprobował jeszce trapnać, mimo, że wiele razy to porponowałem pewnym osobom z mojego serwera.

Sry ze nieskładność posta. 19 godzin na nogach jestem.
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem